vader van de leugens

Psalm 52

4 Uw tong bedenkt enkel schadelijke dingen,
als een geslepen scheermes dat bedrieglijk werkt.
5 U hebt het kwaad lief boven het goede,
de leugen boven het spreken van recht. Sela
6 U hebt lief alle verslindende woorden
en een tong vol bedrog.
(Psalm 52:4-6)

Dit is niet het beeld dat we hebben van de mensen om ons heen. Veel vrienden die niet naar de kerk gaan doen echt nog wel goede dingen. Van de buren hebben we ook niet veel last en zijn soms nog wel eens aardig. Over wie gaan deze verzen nu, gaat het over extreem slechte mensen of moeten we hier alle niet christenen onder scharen.

Laten we eerste een ballonnetje doorprikken. Het gaat hier ten eerste niet alleen over niet christenen. Er zijn ook zat christenen die hier wel onder vallen, ze hebben wel de naam christen maar in werkelijkheid is hun verlangen niet hetzelfde als het verlangen van Jezus. Het gaat er niet om welk label we hebben, het gaat er om waar we naar luisteren.

Want de wereld is onder de last van de duivel en ze hebben daar hun oren te luisteren gelegd. Dit klinkt misschien heel religieus, maar het is een geestelijke waarheid. De gedachten die mensen hebben komen veelal uit de verkeerde hoek. Ook bij christenen. En als dat de bron is dan worden deze verzen vanzelf toepasbaar.

Het gaat er niet om of we onszelf christen noemen of niet. Op het moment dat wij niet luisteren naar de Heilige Geest hebben we geen andere keuze dan het hart dat hier wordt beschreven. De duivel is de vader van alle leugens en daar moeten we gewoon niet naar luisteren. Hoe meer we dat doen, hoe meer het ook uit onze mond zal komen. Het is tijd dat wij als eerste gaan luisteren naar deze verzen. Dat wij gewaarschuwd zijn voor de verslindende woorden.

This entry was posted in 19 Psalmen. Bookmark the permalink.