Het diepere leven

Psalm 51

14 Geef mij de vreugde over Uw heil terug,
ondersteun mij met een geest van vrijmoedigheid.
(Psalm 51:14)

Dit is een psalm die we eigenlijk elke dag moeten lezen. Niet omdat het gericht is op de zonde in ons leven, het is juist gericht op het leven zonder de zonde, op het leven dicht bij God. Het is zo jammer dat we als mensen zo druk zijn met zoveel nutteloze dingen. We vullen ons leven met zoveel entertainment, zoveel lucht dat we niet toekomen aan waar we werkelijk voor zijn geschapen.

We hebben hersens, we hebben een ziel, we zijn meer dan wat we kunnen zien. Jezus roept ons op om het koninkrijk van God te zoeken, dat zijn geen loze woorden. Dit is niet iets dat we er een beetje bij doen, dat moet onze focus zijn. Niet omdat het een religieuze taak is, maar omdat daar het leven is waar we werkelijk de vrijheid zullen ervaren.

Dit is een keuze die we moeten maken, dit gebeurt niet automatisch omdat we in een christelijk gezin zijn opgevoed. We zoeken dan naar het leven waar David hier naar verlangt een leven dat geraakt wordt in de Heilige Geest. De geestelijke wereld wordt dan werkelijkheid, we zien meer dan we wat we zien.

Dan kunnen we deze verzen begrijpen, dan gebeurt er iets van binnen waar we op gericht mogen zijn. God is geest en is op zoek naar aanbidders in geest en waarheid. En als we dat eens als hobby gaan uitoefenen in ons leven zullen we veel meer zien dan wat we nu zien.

Dan is er werkelijk blijdschap over het werk van God, dan is er vreugde over de heil die God ons geeft. Het is echt waar, dit is het leven dat we mogen hebben als christenen, het levende water dat God ons wil geven.

This entry was posted in 19 Psalmen. Bookmark the permalink.