Witter dan sneeuw

Psalm 51

9 Ontzondig mij met hysop, dan zal ik rein zijn,
was mij, dan zal ik witter zijn dan sneeuw.
(Psalm 51:9)

Als je kleren zou wassen in bloed dan wordt het echt niet wit. Dat maakt deze verzen zo krachtig, ze laten zien hoe geestelijk het verlossende werk van God is. Wij denken aan verlossing van de zonde vaak dat God dan onze zonden niet meer ziet, maar het is zoveel meer.

Wij zijn meer dan wat we zien in de spiegel, wij zijn een compleet mens van ziel en lichaam en geest. Het hoort er allemaal bij en het effect effect op elkaar. En zo hebben zonden effect op ons lichamelijk en geestelijk, het tast ons aan in ons complete bestaan.

De verlossing van de zonde gaat dan ook verder dan een beetje schuldgevoel dat we dan kwijt zijn. De zonde heeft ons aangetast heeft ons ziek gemaakt, soms zelfs lichamelijk. En als het bloed van Jezus ons dan verlost van die zonde dan raakt dat alles aan. Het bevrijdt van zonde onze geest wordt verlost, onze ziel bevrijdt.

En zo moeten we leren kijken, het evangelie is zo vervormd dat we te makkelijk zijn gaan denken over zonden. Als het enige doel is dat jij je niet meer schuldig voelt dan begrijp je het kruis niet. Het doel is de verlossing van de zonden. Dan komt het vanzelf dat het schuldgevoel er niet meer is.

En daarom mogen we dit gebed bidden, de afwassing, het witter worden dan sneeuw. Dit gaat heel diep en zoveel mooier dan een beetje ons schuldgevoel kwijtraken. Bidt het, maak dit je verlangen.

This entry was posted in 19 Psalmen. Bookmark the permalink.