Hysop

Psalm 51

9 Ontzondig mij met hysop, dan zal ik rein zijn,
was mij, dan zal ik witter zijn dan sneeuw.
(Psalm 51:9)

Wat een verlangen van David, precies het juiste recept. David ziet zijn zonden, hij ziet dat het aan hem kleeft. En dat is misschien niet hoe wij er naar kijken. Wij denken dat een zonde die we gisteren gedaan hebben wel weer voorbij waait. Sterker nog wanneer is de laatste keer dat je vroeg om vergeving?

Met zonde is het niet de tijd die het heelt, het is simpel vragen om vergeving het is bidden om de reiniging van die zonde. En dan is het God die daar met alle liefde op antwoord en ons reinigt. Dat is het hele verhaal van het kruis, de reiniging van die zonde.

We moeten zonde niet als incidenten gaan zien, we moeten er naar kijken als een leugen die aan ons vast blijft plakken. Als we kijken naar zonden in ons leven dan zien we vaak dat het een patroon is. Het staat niet op zichzelf het is niet een eenmalige keuze, het is een patroon dat zich in ons leven vast wil maken.

En van daaruit bidt David tot God om die reiniging. Reinig mij Heer van die zonde die zich aan mij vastplakken, elke keer weer die werken die me de verkeerde kant op duwen. Probeer dit te begrijpen en maak dit gebed, het gebed van je leven. Want dan wordt het kruis werkelijkheid in jouw leven.

Want het doel is het schoon worden van ons leven, van die zonde die aan ons blijft vastplakken. Het kan, God kan het.

This entry was posted in 19 Psalmen. Bookmark the permalink.