De waarheid in het binnenste

Psalm 51

8 Zie, U vindt vreugde in waarheid in het binnenste,
in het verborgene maakt U mij wijsheid bekend.
(Psalm 51:8)

Heel luchtig gezegd, God maakt er een sport van om de waarheid te openbaren. Dat kunnen we bijvoorbeeld zien in een aantal van de geestelijke gaven, maar ook in de vele profetieën die elke keer beloften zijn om meer te openbaren. En een van de meest belangrijke eigenschappen van de Heilige Geest is het openbaren van de waarheid.

Als er dan mensen zijn die de waarheid accepteren dan kan God niets anders doen dan blij zijn. Zijn vreugde is dan de waarheid die Hij wilde delen aankomt in ons leven. En dat is wat wij moeten leren begrijpen.

Want al die regels, dogma’s en wetjes waar wij mee aan komen zetten zijn eigenlijk surrogaat waarheden. Het klinkt, het is misschien ook nog waar, maar is het de waarheid die God in onze binnenste wil openbaren? Dat is de vraag waar wij ons mee bezig moeten houden.

Wat wil God dat jij te weten komt? Stel jezelf deze vraag voordat je weer een youtube videotje met het nieuwste op religieus gebied gaat bekijken. De leegte straalt er vanaf, want het is God die in jouw binnenste de waarheid wil doen vinden. Hij wil jou de wijsheid bekend maken.

En dat kan niemand anders voor jou doen, jij bent degene die je hart moet openen voor de waarheid die Hij wil openbaren. En dat gaat verder dan zo’n youtube videotje, het is iets waar je over mediteert, dat je laat binnendringen tot het diepste in jou.

This entry was posted in 19 Psalmen. Bookmark the permalink.