God is niet zoals ons

Psalm 50

20 U zit daar en spreekt kwaad tegen uw broeder,
u werpt een smet op de zoon van uw moeder.
21 Zulke dingen doet u en Ik zwijg;
u denkt dat Ik net zo ben als u.
Ik zal u straffen en uw zonden
voor uw ogen uitstallen.
(Psalm 50:20-21)

Een van de grootste fouten die we als mens maken is onze eigen karakter op God projecteren. Dat is een van de redenen waarom veel mensen niet kunnen begrijpen dat er een God bestaat die er zo’n puinhoop van lijkt te maken. Want als wij God waren geweest hadden we het heel anders aangepakt, dan was het in ieder geval niet zo’n puinhoop geworden. Dan gaan er geen onschuldige kinderen dood, dan zijn er geen verwoestende natuurrampen.

Laten we daar nu eens mee stoppen, laten we gewoon weer onderaan de trap beginnen. Stop met het projecteren van je eigen karakter op God en leer te luisteren naar de openbaring van Gods karakter. Je kan er zeker van zijn, je zult helemaal ondersteboven zijn als je God echt leert kennen voor Wie Hij werkelijk is.

We kunnen God niet leren kennen op basis van onze eigen verlangens en onze eigen gevoelens. Zolang we maar in de spiegel blijven kijken en denken dat God zo ook is zullen we het nooit begrijpen. Zolang we niet echt een stukje van de diepte van Gods heerlijkheid hebben gezien moeten we blijven zoeken. Natuurlijk is het makkelijk om onze liefde voor onze kinderen op God te projecteren, maar we kunnen er zeker van zijn, het komt niet eens in de buurt.

Vergeet even wie jij bent, vergeet de liefste persoon in jouw omgeving, het valt helemaal in het niets bij de God die wij dienen. Hij is God, Hij is het leven, Zijn heerlijkheid is niet te beschrijven. We moeten het ervaren in onze zoektocht naar Zijn heerlijkheid. En dat is de enige weg, elke andere weg loopt dood.

This entry was posted in 19 Psalmen. Bookmark the permalink.