Wat God wil

Psalm 50

14 Offer dank aan God
en kom aan de Allerhoogste uw geloften na.
15 Roep Mij aan in de dag van benauwdheid;
Ik zal u eruit helpen en u zult Mij eren.
(Psalm 50:14-15)

Hoe zou jij je relatie met God beschrijven? Zou je het kunnen plaatsen in deze verzen? Een relatie waarin jij dingen belooft en ook doet, een relatie waarin God naar je luistert en je echt helpt. Waarom missen zoveel christenen deze relatie, waarom gaat het om onze dogma, om wat we geloven? Het moet gaan om in Wie wij geloven. Het moet gaan om ons vertrouwen in onze God.

Zoals in deze verzen beschreven, daagt God ons uit om met Hem een relatie aan te gaan. Een relatie waarin we echt op Hem vertrouwen, niet voor de hemel na de dood, maar voor dit moment, voor wat we vandaag doen. Een relatie waarin God op ons kan vertrouwen, dat wij de kracht van de Heilige Geest leren leven in Zijn vruchten.

Want eigenlijk is dat de keuze die we maken als we Jezus gaan volgen. We zijn geen christen vanaf de geboorte, dat bestaat niet, het is een keuze die we maken als we Jezus gaan volgen. Want dat is wat het betekent om christen, als Christus. Hem navolgen, wandelen zoals Hij wandelde. En dat ging met een compleet vertrouwen in de Vader.

Geloven is niet zo makkelijk, het gaat niet om de theologie die we aanhangen. Het boeit God niet of je voor baby doop bent of voor volwassen doop. Het gaat God om het hart dat echt een relatie met Hem wil aangaan. Is Hij echt in jouw leven of zie je wel wat er gebeurt na de dood? Want dan is er geen verschil in je geloof tussen een heiden en een christen, dan blijft het een gok.

Roep Hem aan, vandaag ook nog, wandel met Hem elke dag weer.

This entry was posted in 19 Psalmen. Bookmark the permalink.