Geloften doen

Psalm 50

14 Offer dank aan God
en kom aan de Allerhoogste uw geloften na.
(Psalm 50:14)

Iets dat wij ook niet hebben geleerd, een belofte doen aan God. In de bijbel gebeurd het veel meer, mensen die een belofte doen aan God en zich er dan ook aan houden. Denk aan Hanna die geen baby kon krijgen en daar huilend in de tempel een belofte deed aan God. Als ze een kind zou krijgen zou ze hem terugbrengen naar de tempel en aan God geven.

We weten de rest van het verhaal, het unieke leven van Samuel die een groot leider werd en voor Gods volk een richter was. Maar Hanna stond wel aan het begin van dat verhaal met haar belofte om haar eerste kind terug te geven aan God. Dit is wat God wil, een samenwerking waarin ons geloof samen werkt met Zijn almacht.

Durven wij nog wat te beloven, durven wij nog in geloof naar God toe te komen om Hem beloften te doen? Dit gaat echt een hele stap verder dan die kerkdiensten die wij bezoeken. Ze betekenen helemaal niets als dit ons leven wordt. Deze verzen moeten ons vrijmoedigheid geven, de durf om een verbond aan te gaan met God.

Het is misschien eng, maar het is wel iets waar wij over na moeten denken. Neem eens de tijd, een weekend in een klooster, een plek waar je echt even bewust kan nadenken over het leven. Ga een relatie aan met God waarin jij ook dingen doet die je liefde voor Hem laten zien. Het kan echt, de Heilige Geest is met jou.

This entry was posted in 19 Psalmen. Bookmark the permalink.