Het doel

Psalm 49

17 Wees niet bevreesd, wanneer een man rijk wordt,
wanneer de eer van zijn huis groot wordt,
18 want bij zijn sterven zal hij niets van dat alles meenemen,
zijn eer zal hem in het graf niet nadalen.
(Psalm 49:17-18)

Deze psalm wil ons gewoon eigenwijs laten zijn en tegen de stroom in op God gericht te blijven. Vergeet deze wereld, vergeet waar de wereld zo druk mee bezig is. Het doel van deze wereld is niet hetzelfde doel dat wij hebben. Wij mogen in een andere wereld, in een ander koninkrijk leven.

De psalm lijkt het gewoon van de daken te schreeuwen, het boeit niet wat deze wereld doet. Maar de vraag is wanneer wordt deze psalm niet langer een lied dat we tijdens de kerkdienst zingen, maar een levenshouding waar we van overtuigd zijn dat God echt het hoogste doel is.

De wereld mag kritisch op ons zijn, ze mogen van ons vinden dat we ons leven verliezen, maar wij weten beter. En dat is niet arrogant, dat is de liefde die God ons heeft laten zien. En iedereen die die liefde wil vinden, zal het vinden. Het is echt.

Wees niet bevreesd, want dat is de hele drijfveer van deze wereld. De angst om te missen, de angst om geen onderdeel te zijn van iets groters in deze wereld. Wees niet bevreesd, je mag onderdeel zijn van het koninkrijk van God. Laat dat je doel zijn.

This entry was posted in 19 Psalmen. Bookmark the permalink.