Vol van God

Psalm 43

5 Wat buigt u zich neer, mijn ziel,
en wat bent u onrustig in mij?
Hoop op God, want ik zal Hem weer loven;
Hij is de volkomen verlossing van mijn aangezicht en mijn God.
(Psalm 43:5)

Waar kijk jij naar uit, wat zijn jouw grootste verlangens? Want dat is wel de vraag die wij onszelf moeten stellen in het leven. Want het zijn die verlangens die bepalen waar ons hart ligt. En waar je hart vol van is, daar stroomt je mond van over. Dus het is best te checken, waar heb jij het altijd over?

Is het het laatste nieuws, is het de nieuwste roddel? Gaat het over de dominee of de liturgie? Of gaat het over het hart van de Vader. Want een echt christen zoekt het koninkrijk van God, het koninkrijk waar Zijn hart ligt. Het koninkrijk van God is geen fysieke plaats, het is daar waar Zijn hart tot uiting komt, Zijn verlangens worden geleefd.

Niet op een wettische manier, maar met het verlangen van ons hart. En als we dat verlangen niet hebben moeten we het voeden. Want dat is wat de wereld constant met ons doet, constant worden wij gevoed met de ‘onschuldige’ verlangens van deze wereld. Het komt overal op ons af, van alle kanten worden we overgoten.

Daarom is het belangrijk om onszelf te voeden met het koninkrijk van God. Mijn ziel wat buig je neer, waarom ben je onrustig? Hoop op God want bij Hem zullen we aankomen, bij Hem mogen we wonen. De volkomen verlossing is in Jezus, onze kracht om een nieuw leven te hebben, een leven in Zijn koninkrijk.

Je verlangens zijn niet aangeboren, ze zijn niet genetisch, ze zijn gevoed. En daarom mogen wij onszelf God voor ogen houden en naar Hem verlangen. Dan raak je er zelf vol van.

This entry was posted in 19 Psalmen. Bookmark the permalink.