Mijn ziel

Psalm 42

6 Wat buigt u zich neer, mijn ziel,
en bent u onrustig in mij?
Hoop op God, want ik zal Hem weer loven
voor de volkomen verlossing van Zijn aangezicht.
(Psalm 42:6)

We mogen echt wel strijden tegen onszelf. Het klinkt misschien heel raar en vele van ons hebben vrede gesloten met onze emotionele kant. Alsof we onze emotionele kant altijd maar goed moeten stemmen, luisteren we gehoorzaam als onze emoties weer eens opspelen.

En misschien zie je het helemaal niet meer zo dat we onszelf kunnen scheiden van onze emotionele invloed. Heb jij het idee dat je 1 persoon bent en dat je helemaal niks te onderhandelen. Maar het is echt mogelijk om onze emoties te overstijgen, zij horen nooit en te nimmer de baas te zijn.

En daarom is het helemaal niet raar wat de psalmist hier doet. Want hij weet diep van binnen dat hij niet moet luisteren naar zijn ziel, naar de emoties die door zijn leven gieren. Wees stil, want het is niet de waarheid, het is niet hoe mijn toekomst er uit ziet.

Wees stil, wees niet ongerust, hoop op God, want in Hem zul je wandelen. En het zijn deze woorden die onze ziel nodig heeft. Vergeet even de situatie waarin je zit, hoe hopeloos het er ook uitziet. Zie op Hem, de Heer van jouw leven, Hij kan je verlossen, bevrijden en liefde geven die je nog nooit hebt ervaren.

Laat Gods woorden in jou spreken, je emoties gieren heen en weer, je kunt er niet op vertrouwen. In God is de waarheid en Hij is waard om op te vrouwen. Mijn ziel, heb geen angst, het is de Heere die mij nooit laat gaan.

This entry was posted in 19 Psalmen. Bookmark the permalink.