Ken jij God echt?

Psalm 39

9 Red mij van al mijn overtredingen,
maak mij niet tot een smaad voor de dwaas.
(Psalm 39:9)

God kan het, Hij is almachtig, zelfs zo machtig om jou uit de negatieve spiraal te trekken. Alles wat de duivel doet is God zwart maken, hij wil dat we God niet zien voor Wie Hij werkelijk is. En daar moeten we doorheen prikken, je kunt er vergif op innemen dat God anders is dan jij je voorstelt.

En dat kan nog weleens ons geloof opschudden. Want wat als God niet is Wie wij denken dat Hij is, dan is het geloof dat wij op dit moment hebben helemaal niets waard. We geloven in God terwijl we helemaal niet weten Wie Hij echt is. En dat avontuur gaan we in het gewone leven ook niet aan, waarom dan wel met God?

Ga er maar van uit, de God die jij kent is minder dan 1 procent van Wie Hij werkelijk is. En daarom moet er wat veranderen in ons leven. En dan mogen we beginnen bij dit vers. Want David bidt dat God hem bevrijdt van zijn overtredingen. Sinds wanneer wil God ons daarbij helpen, Hij is toch de rechter die bepaalt wat wij goed doen en niet?

Misschien wel, maar het is niet Zijn favoriete baan, Hij helpt ons veel liever uit onze overtredingen. Hij wil veel liever ons leven op een hoger pad zetten zodat de mensen om ons heen kunnen zien Wie God werkelijk is. Zijn liefde en goedheid die ons leven sterk maakt.

En Hij kan het. Stop met de negatieve praat over hoe zondig we zijn, dat weten we nu wel. Maar God is almachtig en zelfs de meest zieke geest kan Hij bevrijden en mooi maken. De grootste zondaar kan Hij de zonden doen vergeten zodat er een nieuwe weg is naar het leven dat God voor ogen heeft.

This entry was posted in 19 Psalmen. Bookmark the permalink.