Een relatie

Psalm 35

18 Dan zal ik U loven in de grote gemeente,
onder machtig veel volk zal ik U prijzen.
(Psalm 35:18)

Hoe meer je de psalmen leest, hoe meer het duidelijk moet worden dat David een leven had met God. Het was een relatie waarin David vertrouwde op de Heere en waarin de Heere antwoordde op de roepstem van David. Dit is een werkelijkheid waarmee wij ons leven moeten voeden. Wij kunnen zo’n relatie hebben in ons leven, wij kunnen ook op God vertrouwen dat Hij voor ons opkomt.

Het is zo jammer dat een meerderheid van de christenen zo’n ervaring niet hebben. Ze kunnen niet zeggen dat ze op God hebben vertrouwd en dat God hen antwoordde. Ze schrijven van alles aan God toe, dingen die gebeuren in hun leven, maar of God nu echt een specifiek gebed heeft beantwoord zullen ze niet kunnen beantwoorden.

En dat is omdat de relatie afstandelijk is, alsof de hemel een overheidskantoor is waar we onze problemen moeten rapporteren. Er is geen persoonlijke relatie met de Heere, een relatie van oprecht vertrouwen dat Hij doet wat Hij heeft beloofd in de bijbel. Want alleen als we deze relatie hebben kunnen we deze psalm gaan zingen.

Want David belooft de Heere Hem te loven in de grote gemeente als God hem zal antwoorden. Want dan is God trouw geweest aan Zijn beloften, dan is God werkelijk de God van Israel. En hoe dwingend dit ook klinkt in onze oren, voor God is dit geloof. Deze taal maakt God blij omdat Hij een mens ziet die er alles voor over heeft om van Hem het antwoord te verwachten.

Hoe meer je de psalmen leest hoe meer je dit zult begrijpen, want de psalmen zijn het ultieme bewijs van Gods relatie met ons mensen. En het is een uitdaging voor ons om deze relatie met de Heere aan te gaan.

This entry was posted in 19 Psalmen. Bookmark the permalink.