Gods weg met mensen

Psalm 25

10 Alle paden van de HEERE zijn goedertierenheid en trouw kaph
voor wie Zijn verbond en Zijn getuigenissen in acht nemen.
(Psalm 25:10)

We zijn zo druk met het leven, we maken allerlei plannen, sommigen hebben zelfs bucket-lists. De nadruk ligt er dan vooral op dat we nog ervaringen moeten opdoen die we anders niet zouden hebben gehad in dit korte leven. Het leven is namelijk tekort om alles aan ons voorbij te laten gaan. En toch zit daar een leegte in, het verschilt eigenlijk weinig met het drinken van alcohol. Even dronken worden, even een goed gevoel, maar daarna is het weer gewoon de normale gang van zaken.

Er is werkelijk een weg in dit leven die perfect is en dat is misschien anders dan de bucket-lists waar men het zo graag over heeft. We moeten even niet op ons gevoel afgaan, het gaat er niet om hoe wij ons vleselijke lust (waarvan seksuele lust slechts een klein onderdeel is) bevredigen. Al die gevoelens waarin we iets lijken te bereiken doen helemaal niets in ons leven, ze staan zelfs in de weg om het echte leven te vinden.

Want het vullen van ons leven met dingen waarmee we onszelf goed voelen, is niet werkelijk het leven dat we kunnen hebben. Als we echt in het leven willen staan moeten we uitvinden wie we werkelijk zijn. Hoe wij geschapen zijn, wat Gods weg is in ons leven. En het klinkt saai, maar het is het niet, het is het leven waarin we werkelijk het evangelie tot zijn recht laten komen in ons leven. Dan valt het meest spannende ritje in een achtbaan of een reis naar de ruimte in het niets.

Het is zo jammer dat de duivel de wereld het gevoel heeft het gegeven dat als we God serieus nemen in dit leven dat we saai zijn en geen leven hebben. Maar het is een grote leugen, een leugen waarin we onszelf in een net van gevoelens opsluiten. Want elke dag moeten we tv kijken, elke dag moeten we toch even een goed gevoel hebben.

God heeft een weg die goed is en als we daarop leren vertrouwen zullen we zien dat we een hele andere weg op mogen. Een weg die echt spannend, een weg die echt wat maakt van ons leven. Aan ons de keuze, op wie willen wij vertrouwen?

This entry was posted in 19 Psalmen. Bookmark the permalink.