Tot in de lengte van dagen

Psalm 23

6 Ja, goedheid en goedertierenheid zullen mij volgen
al de dagen van mijn leven.
Ik zal in het huis van de HEERE blijven
tot in lengte van dagen.
(Psalm 23:6)

We kunnen religie niet loskoppelen van een relatie met God. Op het moment dat we bidden vanuit plichtsbesef, dat we naar de kerkdienst gaan omdat het nu eenmaal moet, dan volgen we een religie zonder dat we de werkelijk een relatie met God accepteren. Dan is deze hele psalm niet van toepassing op ons, dit gaat namelijk over zegeningen uit een relatie met God.

En dat kunnen we leren uit het leven van David. Hij verlangt er naar om met God te wandelen, hij wil in Gods aanwezigheid zijn en dan weet hij dat God hem zal leiden naar de perfecte plek. En dat is de reden dat David deze psalm eindigt met het verlangen om altijd bij God te blijven, in Zijn huis te wonen tot in lengte van dagen. Volg geen religie, een hoop regels waar we ons aan moeten houden en een theologie waar we over discussiëren, volg de herder.

Het verlangen van ons leven moet niet zijn dat we een gezegend leven willen, een leven in luxe, een leven in voorspoed. Dat is niet het doel van deze psalm. Het doel is het verlangen naar het wandelen met de herder, want dan mogen we weten dat alles goed komt. Dicht bij God zijn, als we opstaan, als we naar bed gaan, als we werken, als we thuis zijn. Dan zal deze psalm werkelijkheid worden in ons leven.

Maak een keuze om Gods weg met jouw leven te bewandelen. Dan heeft deze psalm zijn doel bereikt in jouw leven. Dan volg je geen religie met alle bureaucratie die er bij hoort, dan volg je een herder omdat je weet dat Hij jouw leven perfect zal leiden. In Hem hebben we het leven, in Hem hebben we de rechtvaardigheid, in Hem hebben we de zegeningen. En dat moet ons verlangen zijn, tot in de lengte van dagen.

This entry was posted in 19 Psalmen. Bookmark the permalink.