Jezus volgen

Psalm 23

6 Ja, goedheid en goedertierenheid zullen mij volgen
al de dagen van mijn leven.
Ik zal in het huis van de HEERE blijven
tot in lengte van dagen.
(Psalm 23:6)

Het verlangen dat in deze psalm wordt beschreven moeten we niet beperken tot een verlangen naar zegeningen. Het gaat er niet om dat we een herder hebben die er alles aan doet om het voor ons zo gemakkelijk mogelijk te maken, Hij wil ons leven perfect maken. De herder wil dus elk aspect van ons leven laten groeien en bloeien zodat we mogen schijnen in deze wereld.

En zo moeten we dat accepteren in ons leven. Als traditionele kerken hebben we alles overboord gegooid. Voor zegeningen moeten we hard werken en zeker niet voor bidden en voor rechtvaardigheid proberen we de wet te gehoorzamen. En de charismatische gemeenten laten de rechtvaardigheid maar links liggen omdat alles genade is en de zegeningen eisen we op.

Maar het is een compleet pakket waar Jezus voor aan het kruis is gegaan. Hij is voor ons gestorven zodat Hij onze herder kan zijn en ons uit de duisternis naar het licht kan leiden. Een leven vol zegeningen, een leven waarin we komen op een punt waarin we mogen blijven groeien in een geestelijk leven.

Want dat is wat Jezus in jouw leven wil doen. Hij wil jouw leven zo vorm geven zodat niets je meer tegen houd om te groeien in liefde en kracht van God. Want dat is het evangelie, een leven dat blijft stijgen en groeien, een leven dat mag overwinnen over het kwaad.

Want als we Jezus volgen, zijn we in Zijn aanwezigheid en zal goedheid en goedertierenheid ons volgen. Daarom is een leven als schaap van Zijn kudde, zo’n mooi leven. Misschien niet naar de standaarden van deze wereld, maar daar kijken wij niet naar. Wij willen eten van het groene gras waardoor wij mogen groeien in dit leven.

This entry was posted in 19 Psalmen. Bookmark the permalink.