Persoonlijke aandacht

Psalm 23

5 U maakt voor mij de tafel gereed
voor de ogen van mijn tegenstanders;
U zalft mijn hoofd met olie,
mijn beker vloeit over.
(Psalm 23:5)

Geloof je dat dit mogelijk is in jouw leven? Het gaat hier namelijk om persoonlijke tijd met God, God die jou persoonlijke aandacht geeft. Want het beeld dat wordt geschept is het beeld van een gewond lammetje dat even niet meer zelf kan eten, hij moet gevoed worden door de herder. En de herder bereidt daarom speciaal voor jou eten voor op een tafeltje.

Al die andere schapen eten met elkaar het gras, maar jij krijgt even die persoonlijke aandacht omdat je het nodig hebt. Jammer dat zoveel christenen zich daar niet in kunnen vinden. Waarom zou God die aandacht nu aan jou willen besteden? Deze vraag is een leugen, God wil dat wel, Hij wil wel die persoonlijk aandacht geven om jou te voeden zodat je kunt groeien.

God wil er alles aan doen zodat groeit en bloeit in je geestelijke leven. Hij bereidt het voor, Hij begeleidt je en zoekt naar steeds nieuwe wegen waarin jij ruimte vindt om Zijn waarheid in jouw leven te ontvangen. Daarom is dit beeld ook voor jou de werkelijkheid. Hij wil je op je wenken bedienen om zo te blijven groeien in Zijn kracht.

En dat is het mooie van dit beeld dat David beschrijft. Het is zo intiem, 1-op-1 met God. God ziet ons niet als slachtvee en heeft 1 bepaalde methode die Hij op iedereen loslaat. Voor iedereen is er een unieke weg waar Hij wil dat wij op wandelen. Een weg die Hij voor ons voorbereidt zodat we volwassen kunnen worden in ons geloof.

Geloof je dat dit mogelijk is voor jouw leven? De deur staat open, God staat klaar, Hij is een goede herder, een herder die zijn leven geeft voor de schapen.

This entry was posted in 19 Psalmen. Bookmark the permalink.