Over God vertellen

Psalm 22

23 Ik zal Uw Naam mijn broeders vertellen,
in het midden van de gemeente zal ik U loven.
24 U die de HEERE vreest, loof Hem;
alle nakomelingen van Jakob, vereer Hem;
wees bevreesd voor Hem, alle nakomelingen van Israël.
(Psalm 22:23-24)

Wanneer is het voor ons de laatste keer geweest dat we mensen opriepen om God te vrezen en te loven. Het lijkt er soms op dat we ons schuldig voelen om ook maar een beetje over God te praten. En als we over God praten dan gaat het vaak over de verschillen in theologie. We gebruiken bijbel verzen om de ander er van te overtuigen dat wij gelijk hebben.

Maar als we de bijbel goed lezen dan is het doel niet dat we een mening vormen over hoe alles in elkaar zit, de bijbel roept ons op om ons op God te richten. En ook David doet dat met deze psalm, hij wil dat andere mensen God leren kennen. Hij wil God loven te midden van andere mensen zodat het aanstekelijk werkt. En zo mogen wij ook een aanstekelijk leven hebben.

Loof Hem, allen die Jezus volgen, loof Hem. Laat Hem de kern van je leven zijn want het is het enige leven waarin we werkelijk het leven zullen ervaren. Die bucket-lists is niet het leven, elk weekend met je vrienden is niet het leven, een leven met God is de krachtigste en heerlijkste ervaring die we kunnen hebben. Het overstijgt alles in dit leven.

En als dat de werkelijkheid wordt in jouw leven dan kun je deze psalm met David meezingen. Loof de Heere want Hij is goed, in Hem is de kracht, in Hem is het leven, in Hem staan we sterk. Dit is meer dan een oplossing voor de problemen van ons leven, een leven met God is een leven dat vol is, overvloeiend van liefde en blijdschap. En er is niets in dit leven dat ook maar een beetje in de buurt komt.

En dan hebben we het te pakken, dan willen we het er met iedereen over hebben. Niet omdat we andere mensen van ons gelijk willen overtuigen, maar omdat we willen dat anderen dit leven ook mogen ervaren. Een leven dat zo bloeiend is en vol van liefde. Een leven dat vol is van Zijn kracht, zou jij dat niet willen?

This entry was posted in 19 Psalmen. Bookmark the permalink.