Diep verlangen

Psalm 19

14 Weerhoud Uw dienaar ook van hoogmoed.
Laat die over mij niet heersen;
dan zal ik oprecht zijn
en vrij van grote overtreding.
(Psalm 19:14)

De psalm mondt uit in een diep gebed waarin David verlangt naar een leven dat voldoet aan de verlangens van de Vader. We moeten hier 1 ding heel goed begrijpen, er is geen andere motivatie dan dat David werkelijk gelooft dat God het beste met hem voor heeft. David beantwoordt in dit gebed de liefde van de Vader met liefde.

Laat dit gebed jouw gebed zijn, laat deze woorden uit jouw mond komen. Laat mijn leven oprecht zijn, laat mijn leven ver weg blijven van hoogmoed. Vader dit is mijn verlangen, dat ik mag leven zoals U verlangt. Niet als een last maar als een lust omdat Uw wil goed is en ons leven perfect zal maken.

Vergeet even de wet en de last die er aan vast zit. Zie op God, Zijn goedheid en liefde, weet dat Hij een diep verlangen heeft voor jouw leven om perfect te wandelen. Begin te hopen op Zijn goedheid in jouw leven, begin te zien dat er werkelijk een leven is voor jou om naar Gods wil te wandelen. Begin te begrijpen dat het leven met God een avontuur is van vertrouwen en liefde.

En als we op dat pad gaan wandelen zal ons leven er heel anders uitzien. We zullen mogen wandelen in Zijn kracht en Zijn liefde. We zullen mogen wandelen met de vruchten van de Heilige Geest. Het is niet langer een gevecht tegen de zonden en het kwaad, want dat is wat de wet deed. Het is nu een gevecht voor Zijn goedheid en kracht in ons leven.

En als we dat avontuur aangaan dan zal ons leven er echt anders uitzien. Dan zullen we het hart hebben van David en samen met hem bidden tot onze Vader met het verlangen om oprecht en nederig te wandelen. Het is geen last, het is lust, een diep verlangen naar Gods goedheid in ons leven.

This entry was posted in 19 Psalmen. Bookmark the permalink.