Het pad van het leven

Psalm 16

11 U maakt mij het pad ten leven bekend;
overvloed van blijdschap is bij Uw aangezicht,
lieflijkheden zijn in Uw rechterhand, voor altijd.
(Psalm 16:11)

Als we als kind met onze ouders een uitje maken weten we niet wat we kunnen verwachten. Onze ouders hebben beloofd dat we ergens naar toe zouden gaan, misschien hebben ze zelfs een beschrijving gegeven over hoe het er uit zal zien, maar we zullen het pas echt weten als we er zijn. Maar helemaal in het ongewis zijn we niet omdat we iets voor geschilderd hebben gekregen.

Dit is hoe profetie werkt in ons leven. Het is duidelijk dat God profetisch wil spreken in ons leven, ook vandaag en ook in dat van jouw leven. Denk aan de belofte in Joel 2 waarin duidelijk wordt beschreven dat wij in een tijd leven waar dromen en visioenen, dat zijn methoden waarmee God in ons leven wil spreken. Denk aan de gave van profetie, de gave die we volgens Paulus het meest moeten ambiëren.

Dat de Heere het pad van het leven bekend maakt is niet weggelegd voor bijzondere  mensen. God doet dat niet om Zichzelf in de schijnwerpers te zetten. Hij doet dat omdat het Zijn verlangen is in het leven van mensen. Hij wil ons aan de hand nemen en ons vertellen wat Hij in ons leven wil doen. Als een Vader die met Zijn kinderen op pad gaat.

We moeten echt stoppen met het idee dat God niet meer spreekt. Alsof God het te druk heeft om met ons persoonlijke leven bezig te zijn. Juist vandaag de dag hebben we profetie meer nodig dan ooit te voren. Het gevecht tussen goed en kwaad wordt steeds heviger en wij moeten daar als kerk een hele duidelijke plaats in nemen. En dat kunnen we alleen als we God weer in ons leven laten spreken door Zijn profetische woorden. Want Hij wil de weg die de kerk moet gaan openbaren.

Want alleen dan zal dit vers werkelijkheid worden in ons leven, in de kerk. Op het moment dat Hij onze weg openbaart en wij er voor kiezen om daar op te wandelen zal er werkelijk een glimlach op Zijn aangezicht zichtbaar worden. Zijn rechterhand wordt dan werkelijk een hand die voorziet. Zijn rechterhand zal dan vol lieflijkheden zijn voor hen die horen naar Zijn plan voor het leven.

This entry was posted in 19 Psalmen. Bookmark the permalink.