Hemelse woorden

Psalm 16

9 Daarom is mijn hart verblijd en mijn eer verheugt zich,
ook zal mijn lichaam veilig wonen.
10 Want U zult mijn ziel in het graf niet verlaten,
U laat niet toe dat Uw Heilige ontbinding ziet.
11 U maakt mij het pad ten leven bekend;
overvloed van blijdschap is bij Uw aangezicht,
lieflijkheden zijn in Uw rechterhand, voor altijd.
(Psalm 16:9-11)

Als christen moeten we leren begrijpen dat de hemel helemaal niet zo ver weg is. Soms lijkt het er op alsof er een hele grote en dikke muur tussen de hemel en de aarde in staat waar geen communicatie tussen is. Alleen als we dood gaan komt er een moment dat we door die muur heen kunnen.

Maar denk aan het moment dat Jezus gedoopt werd, het is de Vader die dan van Zich laat horen, het is dezelfde Vader van wie Jezus ons leert bidden, Onze Vader in de hemel. Denk aan de engelen die het goede nieuws aan de herders brachten, denk aan het moment dat Petrus op het dak is en een visioen krijgt. De hemel is heel dicht bij, de heerlijkheid van God, de glorie van Zijn aanwezigheid is niet ver weg.

Denk aan de trap die Jakob zag waarop engelen op en neer gaan. De Vader wil aanwezig zijn in ons leven, Hij wil levendige communicatie met ons. En dat zien we in het leven van Jezus, constant was er een directe lijn tussen de Vader en de Zoon. En zelfs op het moment dat daar een levenloos lichaam in het graf ligt is het de Vader die aanwezig is, want dat lichaam mag niet ontbinden. Want Zijn Zoon zal weer opstaan in dat lichaam, een verheerlijkt lichaam die het verschil tussen hemel en aarde nog kleiner maakt.

En het was ook David die vol was van de Heilige Geest, die vol van de kracht van God een profetische psalm schreef. Want ook de hemel was toen dichtbij, want dit zijn geen woorden van een man die liedjes componeert, dit zijn woorden van God, woorden van profetie. De hemel is niet ver weg, God wil dichtbij zijn en tot ons spreken en ook door ons spreken.

De hemel is dichtbij en het is de hemel die de geschiedenis bepaald. Het heeft het bepaald door al die profeten, het heeft het bepaald op het moment dat Jezus daar aan het kruis stierf en het heeft het bepaald toen Jezus opstond. En de hemel bepaalt het nog steeds en nog steeds is de hemel op zoek naar mensen zoals David die de woorden van de hemel een mond willen geven.

This entry was posted in 19 Psalmen. Bookmark the permalink.