Een boodschap van God

Handelingen 27

21 En toen men lange tijd zonder eten geweest was, ging Paulus in hun midden staan en zei: O mannen, u had naar mij moeten luisteren en niet van Kreta weg moeten varen en zo deze hinder en schade moeten voorkomen. 22 Maar nu roep ik u ertoe op goede moed te hebben, want er zal geen verlies van iemands leven onder u zijn, maar alleen van het schip. 23 Want deze nacht stond er bij mij een engel van God, van Wie ik ben en Die ik ook dien; 24 die zei: Wees niet bevreesd, Paulus, u moet voor de keizer terechtstaan; en zie, God heeft u allen die met u varen, geschonken. 25 Heb daarom goede moed, mannen, want ik geloof God, dat het zo zal zijn als het mij gezegd is. 26 Wij moeten echter op een of ander eiland terechtkomen.  (Handelingen 27:21-26)

Het woord van God, vaak denken we dan aan de bijbel, wat natuurlijk helemaal niet raar is. En misschien haken er nu meteen mensen af, want er is toch een maar. Want om Gods woord nu te beperken tot alleen de bijbel is God het zwijgen opleggen. God spreekt vandaag de dag nog steeds en dat zien we hier gebeuren bij Paulus. God had een engel gestuurd met een boodschap voor Paulus.

Paulus neemt dit heel serieus, hij weet dat er geen andere weg zal zijn dan de weg die de engel hem verteld heeft. En dat laat hij al die mensen weten die op deze boot zitten. Ze mogen met hem op God vertrouwen dat Hij zal doen wat Hij heeft gezegd. Het woord van God dat Paulus die nacht had ontvangen is even HET woord van God voor dat moment.

En ook in ons leven moeten er zulke moment zijn dat er een woord van God komt die ons leven bepaalt. Zulke woorden zijn net iets anders dan de woorden uit de bijbel, ze zijn voor ons, voor dat moment. Want als Paulus later in Rome zit dan heeft dit woord van God weinig betekenis meer, alles is al voorgevallen.

We staren ons zo vaak blind op de gedachte dat we God toch niet kunnen horen. Wij denken dat wij niet belangrijk genoeg zijn om een engel met een boodschap van God te ontmoeten. Het is een leugen dat alleen belangrijke christenen zoiets zullen meemaken.

Als laatste opmerking bij dit gedeelte is het mooi om te zien hoe Paulus zijn eigen leven ziet. Zijn leven is niet van hemzelf, zijn leven behoort aan God en diezelfde God dient hij ook. Alleen dit al is een zin om diep over na te denken, om ons leven aan te staven. Want zo’n houding is wat ons een christen maakt, wij zijn vrijgekocht door het bloed van het lam, wij zijn van Hem. Laten we zo ook leven.

This entry was posted in 44 Handelingen. Bookmark the permalink.