Onredelijkheid

Lukas 6

10 En nadat Hij hen allen rondom aangekeken had, zei Hij tegen de man: Steek uw hand uit. Hij deed dat en zijn hand werd hersteld, gezond als de andere. 11 Zij waren vol woede en spraken er met elkaar over wat zij met Jezus zouden doen. (Lukas 6:10-11)

Als we het nieuwe testament lezen, dat zien we dat vervolging normaal is voor de volgelingen van Jezus. En hier zien we de basis van die vervolging en de basis is onredelijkheid. En dan gaat het niet zomaar om onredelijkheid, het gaat om onredelijkheid in je gezicht. Dat betekent dat de onredelijkheid zich niet probeert te verbloemen, maar gewoon open en bloot op straat ligt.

Een heel simpel voorbeeld is de Amerikaanse openbare school. Het is niet mogelijk om het over Jezus  te hebben als onderwijzer(es), maar het is wel mogelijk om het te hebben over uit de kast komen. Het is gewoon zo duidelijk onredelijk, maar het is algemeen geaccepteerd. En zo zal het altijd doorgaan totdat Jezus komt. Het werk van God zal worden tegengewerkt hoe onredelijk de methode ook is.

De duivel wil elke methode gebruiken om God buiten beeld te krijgen. Zelfs een heerlijk wonder waarin Zijn kracht en liefde samenkomt en deze man geneest van een onbruikbare hand zal de duivel zo ombuigen zodat we niet langer Gods liefde zien. En dat is vervolging, Jezus was niet geaccepteerd in deze wereld en wordt nog steeds niet geaccepteerd in deze wereld. En dat moeten we ook niet proberen, er zal nooit een moment komen dat de hele wereld tot inkeer komt en zich realiseert dat God werkelijk goed is.

Vaker is hier beschreven dat we teveel verlangen naar respect en acceptatie van de wereld om ons heen. We gaan de dialoog aan en doen tegelijk wat water bij de wijn. Maar zou Jezus nu worden geaccepteerd of zou Hij nog steeds kunnen rekenen op onredelijkheid?

We hoeven de onredelijkheid van satan niet tegemoet te komen om zo dichter bij de mensen te kunnen staan. Blind is blind, zij die willen horen zullen horen. Deze mensen wilden absoluut niet horen zelfs als het onmogelijk is om het te ontkennen. Een machtig wonder en nog zoeken ze naar manieren om er vanaf te komen. En diezelfde leugen zit nog steeds in mensen en zolang ze blijven vasthouden aan die leugen (die onredelijk is) zullen ze nooit kunnen zien hoe goed en vol van liefde God is.

This entry was posted in 42 Lukas. Bookmark the permalink.