Zie, hoe groot de liefde

1 Johannes 3

1 Zie, hoe groot is de liefde die de Vader ons gegeven heeft: dat wij kinderen van God worden genoemd. Daarom kent de wereld ons niet, omdat zij Hem niet kent. 2 Geliefden, nu zijn wij kinderen van God, en het is nog niet geopenbaard wat wij zullen zijn. Maar wij weten dat, als Hij geopenbaard zal worden, wij Hem gelijk zullen zijn; want wij zullen Hem zien zoals Hij is. (1 Johannes 3:1-2)

Zien wij hoe groot Gods liefde is? We lezen deze woorden van Johannes misschien als gewoon woorden of als iets waar we het mee eens zijn. Maar ik kan me voorstellen dat Johannes bezig is met deze brief en na alles wat hij tot nu toe verteld heeft, is dit de enige  conclusie die hij kan opschrijven.

In de eerste twee hoofdstukken heeft Johannes laten zien hoe sterk God betrokken is bij ons leven. Hoe sterk Zijn verlangen is om ons leven uit de duisternis te trekken. Hoeveel God er voor over heeft om ons vast te houden in de waarheid, zodat wij niet hoeven te vallen in het moeras van de leugen.

En dan wil hij zijn lezers er op wijzen, ‘ZIE’ hoe groot de liefde van de Vader is. Wij mogen Zijn kinderen zijn, wij mogen uit Hem geboren zijn, Zijn dna ontvangen. Wij mogen vol zijn van Zijn Heilige Geest en leven door Zijn Heilige kracht, dat wij nu kinderen van de Vader in de hemel worden genoemd.

Als we ons dit realiseren, dan ontstaat er een ander leven. Dan leven we met het hart van God, dan leven we met het verlangen van de Vader. En dat zal de wereld nooit kunnen begrijpen. Zij kunnen ons niet begrijpen omdat we zo heel anders zijn. Zij begrijpen God niet, zij kennen Hem niet, anders zouden ze Hem compleet haten of compleet lief hebben.

Zie, hoe God ons lief heeft. Hij wil ons uit deze wereld trekken, niet om ons Zijn slaven te maken of Zijn dienaren, maar om ons Zijn kinderen te maken waar Hij voor wil zorgen. Wij mogen onderdeel worden van Zijn familie, waar Hij het hoofd van is. Dit is Zijn liefde, zo onbegrijpbaar groot.

This entry was posted in 62 1 Johannes. Bookmark the permalink.