Wandelen als Jezus

1 Johannes 2

3 En hierdoor weten wij dat wij Hem kennen, namelijk als wij Zijn geboden in acht nemen. 4 Wie zegt: Ik ken Hem, en Zijn geboden niet in acht neemt, is een leugenaar en in hem is de waarheid niet. 5 Maar ieder die Zijn woord in acht neemt, in hem is werkelijk de liefde van God volmaakt geworden. Hierdoor weten wij dat wij in Hem zijn. 6 Wie zegt in Hem te blijven, moet ook zelf zo wandelen als Hij gewandeld heeft. (1 Johannes 2:3-6)

Ben je bereid om jezelf dit af te vragen: ‘wandel ik zoals Jezus gewandeld heeft?’ Want dit is de enige weg waardoor wij in Hem kunnen blijven. Soms zouden we willen dat dit soort verzen niet in de bijbel zouden staan. Ze zijn zo zwaar en moeilijk te accepteren voor ons leven. Het leven hier op aarde is zo vol van obstakels waardoor wij weer afdwalen.

Misschien zien we deze regels als last voor ons leven. Weer een regel waar we ons aan moeten houden, weer beperkingen in ons leven. Maar er is ook een andere manier van kijken. Johannes schrijft dit zodat wij met hem gemeenschap mogen hebben met Jezus. En nu weet ik zeker dat hoe dichter we bij Jezus leven, hoe meer voldaan we zijn in ons leven. De vruchten van de Heilige Geest zijn niet voor niets, liefde, blijdschap, vrede, enz.

Deze verzen zijn juist het antwoord op de last van de wet. Deze verzen zijn juist de weg naar de vrijheid in de liefde van God. In de duisternis kunnen we de liefde van God niet ervaren zoals we die ervaren in Zijn Licht. Wandelen zoals Jezus is de volmaakte vrijheid in het leven hier op aarde is de sleutel voor een leven met God.

Het is een leugen dat dit een saai leven is. Het is een leugen dat we door dit leven geen vreugde kunnen ervaren. Het is een leugen dat we iets missen van deze wereld als we onszelf volledig overgeven aan de weg van Jezus.

Als we wandelen zoals Jezus heeft gewandeld zullen we dit leven meer intens kunnen beleven dan wat dan ook in dit leven. Een avond achter de tv, een rit in een achtbaan, een beklimming van een bergtop, het opbouwen van een bedrijf, er is niets dat zelfs maar in de buurt komt van de ervaring van Zijn aanwezigheid.

Laten we wandelen zoals Jezus heeft gewandeld. Laten we niet langer met ons hart verlangen naar de eerst volgende voetbalwedstrijd of soap, maar laten we verlangen naar de aanwezigheid van God. Laten we verlangen naar het doen van de wil van God en dan zullen we leven in Zijn aanwezigheid. Dank U God en Vader, voor het leven dat wij mogen hebben met U.

This entry was posted in 62 1 Johannes. Bookmark the permalink.