Simpel getuigen van de waarheid

Johannes 19

35 En die het gezien heeft, die getuigt ervan, en zijn getuigenis is waar, en hij weet dat hij de waarheid spreekt, opdat ook u gelooft. 36 Want deze dingen zijn geschied, opdat het Schriftwoord vervuld wordt: Geen been van Hem zal gebroken worden. 37 En verder zegt een ander Schriftwoord: Zij zullen zien op Hem Die zij doorstoken hebben. (Johannes 19:35-37)

Om deze brief van Johannes te lezen moet er tenminste een basis zijn van vertrouwen. Johannes was er getuigen van, camera’s waren er niet, we moeten hem op zijn woord geloven. Hij heeft het zien gebeuren, Jezus’ zij werd doorstoken. Meer dan getuigen kan Johannes niet doen.

Johannes kan ons niet overtuigen van deze waarheid. In alle eerlijkheid getuigt hij van de dood van Jezus. Zo is het gebeurd, en het mooie is nog dat het zoveel beloften uit het oude testament vervuld.

Als ik spreek met mensen over Jezus dan is dit vaak het obstakel waar ik ook tegen aanloop. Mijn getuigenis worden niet rechtstreeks in twijfel getrokken maar benaderd als mijn visie op de werkelijkheid. Het kan voor mij wel de waarheid zijn, maar dan hoeft het voor de ander niet zo te zijn.

De waarheid moet ons geloof geven. De waarheid moet ons doen inzien dat God een plan heeft met deze wereld. De waarheid moet ons vertrouwen geven in het verlangen van God met de wereld, door Zijn liefde aan ons te geven.

Geloven moeten we zelf doen. Anderen kunnen ons vertellen hoe het zit, maar als we al twijfelen aan een simpele waarheid zullen we nooit verder komen. En zo is het ook met de waarheid vertellen. We kunnen iemand anders het geloof niet geven alleen maar getuigen van de waarheid.

This entry was posted in 43 Johannes. Bookmark the permalink.