Bekering en genezing

Johannes 12

39 Daarom konden zij niet geloven, omdat Jesaja verder gezegd heeft: 40 Hij heeft hun ogen verblind en hun hart verhard, opdat zij niet met de ogen zouden zien en met het hart inzien en zich bekeren en Ik hen zou genezen. 41 Dit zei Jesaja toen hij Zijn heerlijkheid zag en over Hem sprak. (Johannes 12:39-41)

Wat moet de openbaring van Gods hand met ons doen? Natuurlijk gaan deze verzen over de ogen en harten die dicht zitten, maar daar zit juist een belangrijke boodschap in voor de mensen die het wel willen en kunnen zien.

Wat moet er gebeuren als mensen hun harten en ogen open hebben? Ze bekeren zich en daarna geneest God hen. Dit is het effect dat Jezus op ons leven moet hebben. Als wij werkelijk inzien wat God met ons wil doen, bekeren wij ons. Wij veranderen ons leven door de liefde die God heeft in Jezus en dan komt Jezus naar ons toe om ons te genezen, te bevrijden van de dood.

Toen Jesaja dit uitsprak, zag Hij de heerlijkheid van Jezus. Jesaja zag de grootheid van het plan dat God heeft in Jezus. Jesaja begreep dat Jezus zou komen voor de mensen die het willen zien en dat Hij het hart zou veranderen.

Maar nu is het aan ons, kunnen wij het zien, zijn onze ogen geopend? Een manier om dit na te gaan is te kijken naar ons leven. Hebben wij een leven dat zich omgekeerd heeft van dit leven hier op aarde? Want dat is het effect dat het evangelie op ons leven moet hebben.

En dan is er de belofte van Jesaja, wij zullen worden genezen. We zullen worden genezen van dit leven in de dood, we zullen worden bevrijd van zonden en ziekten. Het is een belofte van God zelf voor ons die het willen horen zich bekeren. Is dit niet het leven dat we willen leven?

This entry was posted in 43 Johannes. Bookmark the permalink.