God ver weg

Johannes 10

31 De Joden dan pakten opnieuw stenen op om Hem te stenigen. 32 Jezus antwoordde hun: Ik heb u vele goede werken van Mijn Vader laten zien. Vanwege welk van die werken stenigt u Mij? 33 De Joden antwoordden Hem: Wij stenigen U niet vanwege een goed werk, maar vanwege godslastering, namelijk omdat U, Die een Mens bent, Uzelf God maakt. (Johannes 10:31-33)

We kunnen een god dienen, zoals de joodse leiders, die ver weg is. We dienen hem omdat hij god is en blijkbaar veel eer verdiend van ons leven. We moeten deze zogenaamde ‘griekse’ god te vriend houden voor ons leven, maar wat we daarvoor precies moeten doen bepalen we eigenlijk zelf.

We kunnen een god dienen die in onszelf woont, zo dichtbij. Een persoonlijk god, die we helemaal zelf kunnen invullen. Hij leeft in iedereen, we hebben allemaal een stukje er van in ons wonen. We stralen het uit, we zijn allemaal zelf een kleine god. Ook deze god bepalen wij zelf.

Maar God is een echte God die een eigen hart, een eigen keuze heeft en eigen liefde wil tonen. De eenheid die er is tussen Jezus en de Vader is geen new age eenheid. Het zijn twee harten met hetzelfde verlangen.

En dit kunnen de joodse leiders niet begrijpen. Zij dienen een God ver weg, die ze zelf hebben vorm gegeven. Zij hebben bepaald wat God denkt en deze verheven God mag door niemand zelf worden gebruikt. Daarom moet Jezus dood.

Maar Jezus heeft hetzelfde hart als God, Zijn daden komen uit hetzelfde hart als de Vader. Jezus is een met Hem en daar moeten de leiders naar kijken. Dan kunnen ze God namelijk echt leren kennen zoals Jezus Hem kent.

God is niet een God ver weg, God is een God die dichtbij is. God is niet een God die wij zelf bepalen. Wij kunnen leven met God door ons leven te laten samensmelten met Zijn hart. dan zijn we twee verlangens die hetzelfde verlangen. Dan zijn we een met Hem. Ken jij God zoals Hij werkelijk is?

This entry was posted in 43 Johannes. Bookmark the permalink.