Simpele getuigenis

Johannes 9

10 Zij dan zeiden tegen hem: Hoe zijn uw ogen geopend? 11 Hij antwoordde en zei: Een Mens, genaamd Jezus, maakte slijk, bestreek mijn ogen en zei tegen mij: Ga heen naar het badwater Siloam en was u. En ik ging weg, waste mij en werd ziende. 12 Zij dan zeiden tegen hem: Waar is Hij? Hij zei: Ik weet het niet. (Johannes 9:10-12)

De man was blind, dus hij heeft Jezus nog helemaal niet gezien. Hij ging blind naar het badwater Siloam en kwam terug met open ogen. Bij zijn terugkomst waren daar de buren, de mensen die hem kende. Zij zijn verbaasd en waren dus ook geen getuigen van de genezing. De enige getuige lijkt de man zelf te zijn.

En nu moet deze man getuigen over zijn genezing naar de mensen om hem heen. En het mooie van de eerste getuigenis is, is dat het zo puur is. Hij verteld gewoon wat er gebeurd is en Jezus krijgt daarin alle eer. Soms worden getuigenissen hele grote verhalen die draaien om het zondige leven van de mens, maar een getuigenis moet draaien om wat Jezus doet in ons leven. En zo’n getuigenis hoeft niet ingewikkeld te zijn, het kan gewoon simpel zijn.

In zijn getuigenis openbaart hij de Jezus die hij kent. Hij kent de Jezus die zijn ogen heeft aangeraakt met modder. Hij kent de Jezus die hem wegstuurde naar het badwater Siloam. hij kent de Jezus die er voor gezorgd heeft dat zijn ogen zijn geopend.

Alleen al te luisteren naar deze getuigenis moet ons hart verblijden. Dit is het simpele evangelie dat wij moeten horen. Jezus kwam om deze man te genezen, Jezus kwam om deze man te bevrijden. Het is de Vader die het in zijn leven heeft gedaan. Het is de Vader die het in ons leven doet. God bevrijdt ons, Hij verlost ons en dat moet onze getuigenis zijn.

11 En zij hebben hem overwonnen door het bloed van het Lam en door het woord van hun getuigenis, en zij hebben hun leven niet liefgehad tot in de dood. (Openbaring 12:11)

Deze getuigenis is de getuigenis waardoor wij kunnen overwinnen. Zo’n getuigenis als deze man geeft, geeft ons de overwinning. Niet een getuigenis waarin wij ons oude leven zo smeuïg kunnen vertellen, maar de getuigenis van wat Jezus in ons leven heeft gedaan. Als wij daaraan vasthouden, aan de Jezus die ons geneest, aan de Jezus die ons bevrijdt kunnen wij sterk staan omdat we vertrouwen op wat Hij doet in ons leven.

This entry was posted in 43 Johannes. Bookmark the permalink.