Het woord aannemen van de Vader

Johannes 5

39 U onderzoekt de Schriften, want u denkt daardoor eeuwig leven te hebben, en die zijn het die van Mij getuigen. 40 En toch wilt u niet tot Mij komen opdat u leven hebt. 41 Eer van mensen neem Ik niet aan, 42 maar Ik ken u: u bezit zelf de liefde van God niet. 43 Ik ben gekomen in de Naam van Mijn Vader maar u neemt Mij niet aan. Als een ander komt, in zijn eigen naam, die zult u aannemen. (Johannes 5:39-43)

Jezus is vrij hard naar de geestelijke leiders. Maar de enige reden waarom Jezus zo hard is omdat ze de waarheid moeten leren zien. Ze denken namelijk dat ze heel religieus zijn en vol van de woorden van God. Maar Jezus wil juist laten zien dat ze dat punt missen. Ze missen de kern van het woord van God waardoor de liefde van de Vader niet in hun hart leeft.

De sleutel naar het verstaan van het woord van God voor Jezus is gewoon luisteren naar de Vader. De geestelijke leiders die luisteren niet naar de Vader maar naar de persoon. Ze kijken naar het uiterlijk van deze wereld. En als het in hun wereldje past dan willen ze wel luisteren maar daar buiten is het taboe.

En we kunnen met onze vinger wijzen, maar zo is het in onze kerken ook. We luisteren wel naar de dominee van deze kerkgenootschap maar niet van die andere. We luisteren verkeerd, we luisteren met de oren van deze wereld. Wij luisteren naar de mensen die in hun eigen naam komen, met andere woorden, mensen die het helemaal voor elkaar denken te hebben.

Wij nemen liever de woorden van mensen die het allemaal op een rijtje hebben. Mensen die een status hebben ontwikkeld in onze kringen. Maar we zoeken niet naar de woorden van de Vader die tot ons wil spreken. De Vader die iedereen kan gebruiken om Zijn woorden te spreken. Juist degene van wie wij het niet zouden verwachten, juist degene die niets waard zijn in deze wereld, die Zijn de boodschappers van God.

De Vader zelf getuigd van Zijn woorden en we moeten leren luisteren naar die woorden. En de eerste stap is de bijbel lezen met open ogen en een open hart. Deze stap moet ons dichterbij de Vader brengen. Lees de bijbel zoals het er werkelijk staat. Haal het filter van ‘ingewikkeld’ van je ogen en lees gewoon de woorden die Jezus heeft gesproken. Luister naar God, laat Hem tot je spreken in Zijn Geest.

7 Bid, en u zal gegeven worden; zoek, en u zult vinden; klop, en er zal voor u opengedaan worden. (Matheus 7:7)

Geloof deze woorden, als je zoekt zul je vinden!

This entry was posted in 40 Matheus, 43 Johannes. Bookmark the permalink.