Genade op genade

16 En uit Zijn volheid hebben wij allen ontvangen, en wel genade op genade. 17 Want de wet is door Mozes gegeven, de genade en de waarheid zijn er door Jezus Christus gekomen. (Johannes 1:16-17)

Als we deze zinnen op ons in laten werken dan moeten we overweldigd raken door de diepte van de liefde van God. God is volmaakt, dat is meer dan een woord, het is de werkelijkheid waarop wij kunnen vertrouwen. God in Zijn volheid heeft ons genade op genade gegeven.

God in Zijn perfectie is nog steeds de verbintenis aangegaan met ons mensen. En wij hebben dit allemaal ontvangen. Genade op genade. God heeft niet een keer alles door de vingers gezien maar een meervoud daarvan. Zijn genade stapelt zich op.

Want de wet die door Mozes is gegeven was al genade. God is ons genadig geweest door een wet te geven zodat wij Hem konden naderen. Maar God heeft het er niet bij laten zitten, maar is in Zijn liefde nog een stap verder gegaan door Jezus Christus te sturen. En daardoor is de genade en de waarheid gekomen.

In Zijn volheid heeft Hij de perfect redding gegeven voor ons mensen. Wij hebben alles van Hem ontvangen dat we nodiig hebben om weer bij Hem te kunnen komen. Zijn genade, zodat Hij niet meer onze zonden aanziet. En Zijn waarheid zodat we niet meer in de duisternis van de leugen leven, maar weten waar we aan toe zijn.

Wat moet dit met ons doen? Ons vertrouwen op God moet zo sterk zijn dat we weten dat Hij volmaakt is en onze weg perfect kan maken. Wij moeten alleen maar geloven in het werk van Zijn volheid en dat is genoeg om het nieuwe leven te hebben. Alleen dan wordt Hij verheerlijkt in ons leven.

This entry was posted in 43 Johannes. Bookmark the permalink.