Kinderen van God

12 Maar allen die Hem aangenomen hebben, hun heeft Hij macht gegeven kinderen van God te worden, namelijk die in Zijn Naam geloven; 13 die niet uit bloed, niet uit de wil van vlees en ook niet uit de wil van een man, maar uit God geboren zijn. (Johannes 1:12-13)

Nadat Johannes duidelijk heeft willen maken dat God door Jezus een nieuwe openbaring van Zichzelf is begonnen en dat Zijn schepping dat niet wil accepteren, komt hij nu met het wonder van deze nieuwe openbaring. Want de mensen die Hem hebben aangenomen gaan een nieuw leven beginnen.

Dit nieuwe leven is niet uit vlees en bloed, niet door de wil van een mens, maar dit nieuwe leven is uit God geboren. Hier zullen we later in het gesprek tussen Jezus en Nicodemus meer van leren, maar blijkbaar staat dat gesprek niet op zichzelf maar is het voor Johannes een van de sleutels naar het evangelie.

Want God zal ons leven veranderen als wij Hem aannemen. Hij zal Zijn leven in ons leggen zodat we uit Hem geboren zijn, Zijn dna hebben. Dit is een nieuwe stap die God door Jezus hier op aarde heeft gegeven.

Als wij Hem willen aannemen als de Heer van ons leven, als wij vertrouwen op Wie Hij is dan zijn wij de kinderen van God. En Johannes omschrijft deze zegening als het ontvangen van de macht om Zijn kinderen te zijn.

Wij hebben ontvangen de macht om de kinderen van God te zijn. Dit betekend dat wij toegang hebben gekregen tot de hoogste status hier op aarde, een kind van God. Het hoogst haalbare in het leven is ons gegeven, alleen maar door het aannemen van Jezus.

This entry was posted in 43 Johannes. Bookmark the permalink.