Smyrna (2)

10 Wees niet bang voor wat u nog te wachten staat. Sommigen van u zullen door de duivel in de gevangenis worden gegooid, en zo op de proef worden gesteld; tien dagen lang zult u het zwaar te verduren hebben. Wees trouw tot in de dood, dan zal ik u als lauwerkrans het leven geven. (Openbaring 2:10)

Deze gemeente krijgt het zwaarder dan ze het al hadden. Gelukkig dat Jezus hen er op voorbereid. Hij leeft met hen mee. Wij hebben medelijden met mensen die worden vervolgd omdat ze christen zijn. Soms proberen we zelfs de vervolging te stoppen op diplomatieke wijze, omdat wij het ook niet leuk zouden vinden als wij vervolging zouden hebben.

Maar Jezus doet dat helemaal niet. Jezus weet wat het is om te lijden voor het doen van de wil van de Vader. Jezus neemt de last niet weg maar Hij vraagt juist van de mensen om trouw te blijven in alle omstandigheden, ja trouw tot in de dood.

1 Nu wij door zo’n menigte geloofsgetuigen omringd zijn, moeten ook wij de last van de zonde, waarin we steeds weer verstrikt raken, van ons afwerpen en vastberaden de wedstrijd lopen die voor ons ligt. (Hebreeen 12:1)

Want Jezus kijkt met andere ogen naar de omstandigheden in deze wereld. Waar wij vervolging zien, ziet Hij de beloning die we zullen krijgen als we in deze vervolging trouw blijven aan Hem. Want dat is een lauwerkrans, de beloning als we de wedloop van het leven met volharding hebben afgelegd, het leven.

Dit moet onze ogen openen voor een nieuw leven waarin het bij ons niet meer draait om ons leven zo comfortabel mogelijk te maken. Maar een leven waarin we vechten tegen de omstandigheden die ons van God vandaan willen trekken.

11 Wie oren heeft, moet horen wat de Geest tegen de gemeenten zegt. Wie overwint zal van de tweede dood geen schade ondervinden.” (Openbaring 2:1)

Nogmaals, je kunt het lezen en je kunt het LEZEN. We kunnen er overheen lezen of we kunnen het tot ons nemen als de woorden van Jezus voor ons leven. We hoeven niet bang te zijn, zelfs niet voor de dood want de tweede dood zal ons niets kunnen doen als wij trouw blijven aan onze God, de schepper van  hemel en aarde. Amen.

This entry was posted in 58 Hebreeen, 66 Openbaring. Bookmark the permalink.