Alles opzij zetten

Markus 10:13-31

26 Nu waren ze nog meer ontzet, en ze zeiden tegen elkaar: ‘Wie kan er dan nog gered worden?’ (Markus 10:26)

Het vraagt van ons dat wij werkelijk alles opzij zetten. We zijn misschien zo opgevoed dat het hier en nu belangrijk is; we moeten aan onze toekomst denken, we moeten aan ons eten denken. Onze gedachten zijn vol van het hier en nu, wat is het volgende waar wij ons mee bezig gaan houden, de tv?

Maar Jezus legt de lat hoog, alles wat ons vast houdt aan deze wereld zal ons verhinderen om het koninkrijk van God binnen te gaan. Maar de kerk van vandaag heeft het allemaal zo luchtig gemaakt zodat we het allemaal niet meer zo serieus hoeven te nemen. Jezus bedoeld het wel zo maar het lukt ons zondig mens toch niet. Wat een leugen.

27 Jezus keek hen aan en zei: ‘Bij mensen is dat onmogelijk, maar niet bij God, want bij God is alles mogelijk.’ (Markus 10:27)

Jezus laat ons de weg zien naar het nieuwe leven, naar het nieuwe koninkrijk. En het is voor ons misschien onmogelijk, maar bij God is alles mogelijk. Dit betekend niet dat God alles door de vingers ziet. Dit betekend dat HET werkelijk mogelijk is als we het van God verlangen, als we het van Hem bidden.

Je kunt je aandacht op van alles vestigen. Je kunt druk zijn met je werk, dat is normaal in Nederland. Je kunt druk zijn me je sociale leven, dat is normaal in Nederland. Maar Jezus vraagt maar een ding, je aandacht op Hem te richten en dat vraagt soms rigoreuze acties. Alles wat je hebt wegdoen en Jezus volgen.

29 Jezus zei: ‘Ik verzeker jullie: iedereen die broers of zusters, moeder, vader of kinderen, huis of akkers heeft achtergelaten omwille van mij en het evangelie, 30 zal het honderdvoudige ontvangen: in deze tijd broers en zusters, moeders en kinderen, huizen en akkers, al zal dat gepaard gaan met vervolging, en in de tijd die komt het eeuwige leven. (Markus 10:29,30)

Ja we zullen wat moeten opgeven maar wat er voor terugkomt is zoveel meer. Maar velen van ons geloven dat niet echt, want anders hadden ze al lang het doelloze leven dat ze nu leven opgegeven.

This entry was posted in 41 Markus. Bookmark the permalink.