God on your side

Genesis 12:1-9

Ik zal zegenen wie jou zegenen, wie jou bespot, zal ik vervloeken. Alle volken op aarde zullen wensen gezegend te worden als jij.’ (Genesis 12:3)

Abraham wordt door God geroepen om met Hem op reis te gaan. En God geeft daarbij beloften van bescherming en zegening. Abraham heeft een keuze, geef ik me over in de handen van God en vertrouw ik volledig op deze God die mij roept of niet?

Vandaag de dag zijn er maar weinig mensen die zoals Abraham hun spullen durven te pakken en God durven te gehoorzamen. We hebben de touwtjes van ons leven in eigen handen. En toch willen we ook graag de zegeningen van God in ons leven erbij en dus hebben we God ook in de armen genomen, als adviseur.

Ik zal je tot een groot volk maken, ik zal je zegenen, ik zal je aanzien geven, een bron van zegen zul je zijn. (Genesis 12:2)

Maar wat als we nu ons leven helemaal overgeven aan God, wat zal er dan gebeuren. Als we kijken naar de beloften die God deed aan Abraham dan zijn dit beloften van zegeningen. God wil goed zijn voor Abraham, Hij wil zijn leven leiden op een pad van zegeningen. En het enige wat Abraham daarvoor hoeft te doen is te vertrouwen op God.

God had een plan met het leven van Abraham, Hij had een verlangen om GOED te doen voor Abraham en voor anderen. God heeft dit verlangen al vanaf de schepping, maar de mens had zich tegen hem gekeerd. En nu weer wil Hij een stap nemen om weer voor ons te zorgen.

Abraham gehoorzaamde, en dat is de sleutel tot het leven met God. Gehoorzamen naar de stem van onze Vader. Geloof is gehoorzamen, vertrouwen. Abraham vertrouwde er op dat God Zijn woord zal houden en Hem werkelijk zal zegenen.

Abram ging uit Charan weg, zoals de HEER hem had opgedragen. (Genesis 12:4)

God wil goed doen in ons leven en ons leiden in zegeningen, niet op onze voorwaarden maar die van Hem. Hij wil het beste voor ons. Is het niet eens tijd dat we de touwtjes van ons leven in de handen van God geven. Hoe angstig dat ook is, want die angst is ongefundeerd, het is gebaseerd op de leugens van de duivel. In angst kunnen we de liefde van God niet zien.

Het is tijd dat we net als Abraham durven te vertrouwen op de liefde van de Vader en Hem durven te volgen.

This entry was posted in 01 Genesis. Bookmark the permalink.