Geen angst

1 Johannes 4:17-21

18 De liefde laat geen ruimte voor angst; (1 Johannes 4:18a)

Liefde is een werkwoord, een actie. Liefde komt misschien uit de mond, maar kan zich alleen bewijzen door daden. Dat geldt voor ons hier op aarde, maar ook voor God. God kan wel zeggen dat Hij van ons houdt maar dat moet bewezen zijn door Zijn daden. Want als er geen daden aan Zijn beloften vast zitten dan spreekt God niet de waarheid.

Nu moeten we Gods daden van liefde niet verwarren met onze interpretatie van liefde. Gods liefde betekend dat Hij het beste met ons voor heeft. Hij wil ons in de perfectie van het leven hebben in Zijn aanwezigheid. Als wij God daden proberen te interpreteren in ons leven moeten we dit altijd in ogenschauw nemen.

17 Zo is de liefde bij ons werkelijkheid geworden, en daardoor kunnen we op de dag van het oordeel vol vertrouwen zijn, want hoewel wij nog in deze wereld zijn, zijn we als Jezus. (1 Johannes 4:17)

Hoe dichter we bij God leven hoe beter we kunnen zien hoe God ons leidt naar die perfectie. God leidt ons op het pad naar een leven als Jezus, ook al zijn we nog in deze wereld die haaks staat op Gods verlangen.

18 De liefde laat geen ruimte voor angst; volmaakte liefde sluit angst uit, want angst veronderstelt straf. In iemand die angst kent, is de liefde geen werkelijkheid geworden. (1 Johannes 4:18)

En als we dan op deze liefde ons richten dan hoeven we niet meer bang te zijn. Als we gewoon simpel weten dat Gods liefde betekend dat Hij het beste met ons voor heeft dan hoeven we nergens bang voor te zijn. Dan mogen we weten dat Hij er alles aan zal doen om ons bij Hem te brengen.

Daarom verdwijnt de angst in ons leven als we echt Gods liefde hebben leren kennen. Dan mogen we gewoon weten dat God alles onder controlle heeft. Dan is er geen angst in ons leven. Dat is waar ik wil zijn, samen met onze liefdevolle Vader. Geen angst, geen vrees altijd weten dat ik in de handen van de liefdevolle Vader wandel.

This entry was posted in 62 1 Johannes. Bookmark the permalink.