Zijn kinderen

1 Johannes 3:1-10

Vanaf het eerste vers van dit bijbelboek heeft Johannes zijn lezers mee willen nemen in de werkelijkheid van een leven met God. Johannes beschrijft een ervaring waarin we weten dat we in het nieuwe leven, in het licht wandelen. Een leven waarin we het kwaad hebben overwonnen en God hebben leren kennen.

Bedenk toch hoe groot de liefde is die de Vader ons heeft geschonken! Wij worden kinderen van God genoemd, en dat zijn we ook. Dat de wereld ons niet kent, komt doordat de wereld hem niet kent. (1 Johannes 3:1)

En dit vers wil ons laten weten dat we nu kinderen van God zijn. En Johannes beschrijft dit als de grote liefde van de Vader. En nu wil ik je vragen om met Johannes mee te denken, neem een kijkje in zijn hart. Want eerlijk gezegd denk ik dat er maar weinig christenen zijn bij wie dit werkelijkheid is.

Bedenk hoe GROOT de LIEFDE van de Vader is, dat we Zijn kinderen worden genoemd. Bedenk het eens, sta er eens bij stil. De Vader wil ons Zijn kinderen noemen. Hij wil weer de verantwoordelijkheid voor ons leven op zich nemen. Hij wil weer voor ons gaan zorgen en ons terugnemen in Zijn gezin, in Zijn koninkrijk.

Bedenk wat een liefde de Vader heeft dat Hij weer met ons te maken wil hebben, dat Hij Zijn heerlijkheid met ons wil delen. Dit is geen kleine liefde, maar hoevelen van ons zijn er door aangeraakt. Hoevelen van ons leven met deze gedachte: ‘ik ben een kind van de Vader ik hoor nu in Zijn gezin.’

Geliefde broeders en zusters, wij zijn nu al kinderen van God. Wat we zullen zijn is nog niet geopenbaard, maar we weten dat we aan hem gelijk zullen zijn wanneer hij zal verschijnen, want dan zien we hem zoals hij is. (1 Johannes 3:2)

Bedenkt het eens wat wij kunnen zijn in DIT leven. Wij zijn de kinderen van de hemelse Vader, en Hij wil voor ons zorgen en met ons leven elke dag van ons leven. Wat een liefde, wat een perspectief. Nooit meer uitzichtloos leven, maar een uitzicht waarin we meer en meer op Hem gaan lijken.

en wie zondigt komt uit de duivel voort, want de duivel heeft vanaf het begin gezondigd. (1 Johannes 3:8a)

De wereld begrijpt dit niet, omdat ze de Vader niet kennen. Zij lijken op iemand anders, met een heel ander karakter dan de hemelse Vader, zij zijn kinderen van een andere vader. Maar wij zijn kinderen van de Hemelse Vader en wij hebben Zijn karakter in ons leven. Bedenk toch wat een liefde dit is, sta er vandaag eens bij stil en vraag God om het te openbaren.

This entry was posted in 62 1 Johannes. Bookmark the permalink.