De Heer

Psalm 23

Een psalm van David. De HEER is mijn herder, het ontbreekt mij aan niets. (Psalm 23:1)

 Deze psalm is een hele mooie psalm, een psalm geschreven door David vanuit zijn ervaringen als schaapherder. Hij schijnt te weten als geen ander dat een herder zorgt voor de schapen. Dat het de herder gaat om het welzijn van de schapen, dat ze eten hebben en bescherming tegen de vijand.

Het vertrouwen dat David heeft in God vergelijkt hij met het herder zijn, want ook God is uit op het welzijn van ons leven, geestelijk en lichamelijk. Hij leidt ons naar de groene weiden, leidt ons langs veilige wegen. Wat is het mooi om deze psalm werkelijkheid te laten in ons leven.

Al gaat mijn weg door een donker dal, ik vrees geen gevaar, want u bent bij mij, uw stok en uw staf, zij geven mij moed. (Psalm 23:4)

Als we werkelijk vertrouwen hebben in onze herder dan hoeven we niets te vrezen dan mogen we gerust zijn op Zijn leiding. We zullen bemoedigd zijn door Zijn liefde.

MAAR…..

Er is een ding dat we niet over het hoofd moeten zien. De HEER is mijn herder, De HEER! Als we christen worden erkennen we dat Jezus de Heer wordt van ons leven. En HEER betekent gewoon simpel baas of meester. En dat is nu net het probleem voor vele van ons. Wij willen niet als een stelletje schapen achter een herder aanlopen.

Een heer bepaalt wat er gebeurd in ons leven, een heer geeft leiding aan ons leven. Dat betekend dat wij als schapen actief moeten luisteren naar zijn stok en staf. Wij moeten actief erkennen dat Hij leiding geeft in ons leven. Alleen dan zal deze psalm werkelijkheid worden in ons leven.

Geluk en genade volgen mij alle dagen van mijn leven, ik keer terug in het huis van de HEER tot in lengte van dagen. (Psalm 23:6)

Dit is een onderdeel van ons leven dat we echt moeten begrijpen. Het leven met God is goed en vol van liefde, maar het heeft eisen. Het is niet simpel van mening zijn dat het christelijk geloof ons in de hemel brengt. Het is Jezus toelaten als Heer in ons leven en Hem volgen als onze meester in geloof. Dit is het christelijke leven weg van de wereld maar in de kudde van onze Goede Herder.

This entry was posted in 19 Psalmen. Bookmark the permalink.