Eerste liefde

“3 U bent standvastig en hebt veel verdragen omwille van mijn naam, zonder te verslappen. Maar dit heb ik tegen u: u hebt de liefde van weleer opgegeven. Bedenk van welke hoogte u gevallen bent. Breek met het leven dat u nu leidt en doe weer als vroeger. Anders kom ik naar u toe en neem ik, als u geen berouw toont, uw lampenstandaard van zijn plaats.” (Openbaring 2: 3-5)

Gisteren schreef ik over de onherkbare situatie waar David in was verzeild geraakt. Maar het zou kunnen dat het helemaal niet onherkenbaar is voor mensen. Er zijn mensen die echte ervaringen hebben met God, ze radicaal in hun leven staan voor Jezus. Net als de Efeziers, zij waren ook radicaal voor Jezus.

Herinneren we nog de liefde die we voor God hadden toen we net deze ervaring hadden. Herinneren we ons nog dat God zoveel van ons houdt dat Hij in ons leven wilde komen. Herinner we ons nog dat God met ons is en altijd met ons wil zijn. Maar wat doen we met deze ervaring.

Vaak gaat het met ons net zoals David dat we blijven vertrouwen op het verleden. Toen hadden we die ervaring toen wisten we alles zeker. En dat zien we David doen als hij het zwaard van Goliat meeneemt. (lees de overdenking van gisteren) David vertrouwt niet op God zelf meer maar op zijn  ervaring die hij had in het verleden.

Maar God vraagt een blijvend vertrouwen in alle situaties niet een keer maar een groeiend geloof in Hem die ons liefheeft. Daarom moeten we onszelf blijven voeden met de waarheid ons blijven voeden met de liefde van God. Als we daarin berusten dan gaat het fout en vertrouwen op oude ervaringen.

Het gevolg van David is dat er meer dan 60 priesters worden omgebracht door Saul, omdat David met leugens en bedrog even niet op God vertrouwde. Laten we hiervan leren en ons geloof in God alleen hebben en daarin blijven groeien.

This entry was posted in 09 1 Samuel, 66 Openbaring. Bookmark the permalink.