Logisch op een rijtje.

Romeinen 5:1-11

Als we het evangelie logisch bekijken dan zien we dat God het allemaal heeft gedaan voor ons. Hier in Romeinen 5 zet Paulus het even op een rijtje voor ons. Als we voor ons praktisch leven geloven dat we door Jezus praktisch zijn gerechtvaardigd, weten we praktisch dat de weg open is voor ons om praktisch tot de Vader te komen.

Waarom zet ik er praktisch bij omdat het geen theorie, ik kan het niet genoeg benadrukken. Geloof is geen theorie, het is een vertrouwen in de werkelijkheid van het werk van Jezus. Jezus kwam werkelijk voor ons, niet alleen om een rekening te betalen die wij nog open hadden staan (zonden). Jezus kwam om het werkelijke gat tussen God en de mensen te dichten.

Omdat wij praktisch onrechtvaardig waren konden wij niet voor de troon van God komen. God is heilig, Hij is puur en vol van liefde. God is de waarheid en er is geen leugen in Hem. God kan ons niet toelaten tot Zijn Heiligheid als wij onheilig zijn. Dit is niet omdat God het niet wil maar omdat God Zijn Heiligheid niet kan afleggen. Want dat zou moeten om ons als onheilig toe te laten.

God zou een compromisse moeten sluiten en Zijn Heiligheid af moeten leggen om ons als onrechtvaardigen (praktisch) toe te laten. Als God dat zou doen dan is Zijn liefde zelfs niet meer perfect. Daarom heeft God in Zijn perfecte liefde een weg geopend voor ons om praktisch rechtvaardig te worden. God kan ons nog steeds niet toelaten als wij praktisch onrechtvaardig zijn en zeggen in Jezus te geloven.

Jezus stierf voor ons om voor onze zonden te boeten, Hij stierf voor ons zodat wij verlost werden van de last van de leugen. We zijn verlost van de zonden, we hoeven niet meer onrechtvaardig te zijn. We kunnen als rechtvaardigen voor God komen en verlangen naar Zijn Heilige Liefde. Jezus heeft ons bevrijdt zelfs toen we het zelf nog niet zagen.

Als ik dit logisch bekijk dan kan ik maar een ding logisch doen en dat is alles aan God geven dat nog over is. Niets verpanden aan onrechtvaardige daden, maar leven door de kracht van God zodat alleen God wordt verheerlijkt. Dat is toch logisch? Ik kan niet anders bedenken dan Jezus alle eer van mijn leven geven. En dan zakt deze logica van mijn hersens naar mijn hart.

This entry was posted in 45 Romeinen. Bookmark the permalink.