Groeien

1 Corinthe 3:1-4

Net als ons lichaam is het leven met de Vader en Jezus een groeiend proces. We beginnen als babies in het geloof en groeien naar volwassenheid. Persoonlijk kan ik nu niet zeggen dat ik het einde al heb bereikt. Maar het cliche van we zijn nooit uitgegroeid wil ik ook niet gebruiken omdat het ons lui maakt waardoor we er niet alles aan doen om te groeien.

Paulus spreekt tot de corinthiers, hij had hen liever een stuk volwassener gezien in het geloof. Hij heeft ze baby voeding gegeven maar nog steeds lijkt het er op dat ze dit nodig hebben. Hieruit leer ik dat we er alles aan moeten doen om te groeien. We moeten niet lui zijn en maar afwachten wat er de volgende zondag wordt gepreekt. Nee, we moeten langzamerhand op eigen voeten komen te staan en zelf leren van de Heilige Geest.

We moeten geloven dat we kunnen groeien dat er meer is dan we nu hebben. Dat we verder van de wereld vandaan kunnen raken en dichter bij God kunnen komen. We moeten geloven dat de weg nu is open gemaakt door Jezus om te leven dichter bij de Vader. En het simpele proces is dat we verder van de wereld komen zoals ik de afgelopen dagen heb geschreven. Alleen als we de ruimte geven aan God om te groeien in ons door Zijn geest kunnen we groeien in het geloof.

Als we de ruimte geven aan de wereld om te groeien in ons, zullen we niet groeien in het geloof. We moeten investeren in de werkelijke geestelijke dingen als bidden en bijbellezen. We moeten investeren in het leven in heiligheid door ons te verzetten tegen onze zonden. We moeten het evangelie in ons leven laten spreken en het gewoon volledig aannemen.

Als er geen schot zit in je geloof dan daag ik je uit, investeer er in, niet even 2 minuten een overdenking lezen. Investeer door een uur apart te zetten in gebed, aanbidding en overdenking van de bijbel. Ja een uur, de meeste mensen zitten meer dan een uur per dag achter de tv. Zet door ook al voelt het saai of leeg er komt een moment dat het vol is en dat je niet meer terug wil. Dat er een vuur in je is gekomen om te verlangen naar meer.

Neem stappen om te groeien, neem stappen om je leven verder van de wereld te brengen (zie de overdenkingen van de afgelopen dagen) en ga dichter naar God toe.

This entry was posted in 46 1 Korinthe. Bookmark the permalink.