Waar we mee omgaan….

Psalm 1

De afgelopen twee dagen heb ik geschreven naar aanleiding van Efeze 4 waarin Paulus tegen ons zegt dat we anders zijn. Ons leven is anders, we hebben niet het loze denken meer, maar we hebben nu Christus in ons leven waardoor we het nieuwe leven leven. Het oude leven leggen we af en het nieuwe leven doen we aan.

Vandaag wil ik gewoon een simpel advies schrijven naar aanleiding van Psalm 1.

Kijk in je eigen leven, met welke mensen ga je om? Wie hebben veel effect in je leven? In psalm 1 wordt duidelijk geschreven (gezongen) dat we echt gezegend zijn als we niet zitten met mensen die de spot drijven met God. Dit heeft een duidelijke reden omdat de omgang met deze mensen effect heeft op ons.

Wij leven compleet anders, en echt het is compleet anders als we het hele evangelie aannemen voor ons leven. Dan is het leven zo compleet anders dat we alleen maar voor God leven in Zijn Heilige Geest. Mensen die Jezus zo niet hebben leren kennen, leven niet voor God maar voor iets anders en vaak is dat voor henzelf.

Wij zijn daarin een beetje angstig geworden, omdat de wereld ons vaak heeft benoemd als kortzichtig en krampachtig. We willen niet dat de wereld zo over ons denkt, we willen vooral laten zien dat geloof mooi en vooral niet kortzichtig is. Maar ik denk dat we hier ons niets van aan moeten trekken, we moeten duidelijke keuzes gaan maken zodat wij groeien in ons geestelijk leven.

De keuzes die we maken moeten dus niet gebaseerd zijn op hoe de wereld naar ons kijkt maar hoe kunnen we dicht bij God zijn. Hoe leven we echt een leven in Zijn aanwezigheid als een boom geplant aan waterstromen. Ja, dat betekend dat je dan maar niet meedoet aan het geroddel van die andere mensen, maar jij hebt wel een ander leven in de aanwezigheid van God.

Maak keuzes, zoek mensen op waarvan je weet dat ze naar God verlangen. Neem stappen om te groeien in het geloof en je te verzetten tegen het oude leven. Flirt niet met je oude leven maar wees compleet anders in Jezus, niet krampachtig maar vol van liefde voor Jezus.

This entry was posted in 19 Psalmen. Bookmark the permalink.