God kan blij met ons zijn.

Exodus 33:12-13, Matheus 3:12-17

Verschillende keren in de bijbel wordt gesproken over het feit dat God blij is met iemand. Het meest bekende voorbeeld is die van Jezus, wanneer Hij uit het water komt. De Vader zegt tegen zijn zoon: “Jij bent Mijn geliefde Zoon in wie Ik mijn welbehagen heb.” De Vader is blij met Jezus en verteld dat ook.

Maar er zijn ook andere voorbeelden, zoals een David of een Mozes. Nu wordt er vaak bijzonder gedaan over deze mensen. Dit zijn wel hele speciale mensen en daarom was God blij met hen. Maar dat is een leugen om ons er van te weerhouden om deze mensen als werkelijk voorbeeld te hebben voor ons leven. Wij kunnen net als hen een leven in de aanwezigheid van God hebben.

Zij waren niet speciale mensen, zij waren juist mensen die niets konden maar nederig waren. David was de jongste, Mozes was geen spreken, maar ze hadden een hart dat naar God verlangde en dat maakte hen bijzonder. En wij moeten deze voorbeelden niet ver van onze bed show schuiven. We moeten deze voorbeelden omarmen en ons leven er aan staven.

Als we nederig voor God komen en ons afhankelijk maken van Zijn liefde, dan komen we in dezelfde positie als zij waren. God wil voor ons zorgen en ons zegenen. God wil tegen ons zeggen dat Hij blij met ons is omdat we in alles van Hem afhankelijk zijn. Als we de levens van de mensen zien dan mag er een verlangen in ons groeien om net als hen met God te leven.

Bid het gebed van Mozes: “Vader als U zo blij bent met mij, leer mij meer van Uw wil, leer mij Uw weg te gaan zodat U nog meer blij met mij kunt zijn.” Laat dit het gebed zijn dat je uitspreekt naar de Vader vol van geloof. Roep het uit naar de Vader, ik wil zijn zoals een David of een Mozes, ik wil zijn als Jezus. Niet om trots te zijn maar juist nederig in U aanwezigheid, alles van U verlangend. Ons leven zal dan veranderen en heilig zijn.

(Wil je contact, rechts boven in.)

This entry was posted in 02 Exodus, 40 Matheus. Bookmark the permalink.