In liefde leven

1 Johannes 4:13-21

Ons geloof (vertrouwen) is gebaseerd op de liefde van God. Want alles wat God voor ons doet is uit Zijn liefde die Hij heeft voor ons. In vers 16 staat dat we de liefde van God hebben leren kennen. In de NIV vertaling staat dat we nu bouwen of vertrouwen op de liefde van God. Als we de liefde die God voor ons heeft leren kennen, dan gaan we er in leven.

We moeten God leren kennen als de God die liefde is. We moeten weten dat Zijn hart perfect is in liefde en dat Hij daarom ons leven wil zegenen. Hij wil in ons leven de God zijn die voor ons zorgt en met ons leeft in liefde. Want God heeft de wereld zo lief dat Hij Jezus gaf om te betalen voor onze fouten.

Dit is geloof, niet dat we zeggen; ‘God heeft de wereld(ons) lief’, maar dat we de liefde van God hebben leren kennen. We weten het in ons hart, we leven door die liefde. En we kunnen dit testen, we kunnen weten of de liefde van God volmaakt is geworden in ons leven.

Lees vers 18. Als de liefde van God volmaakt is geworden in ons door het vertrouwen op God dan is er geen angst meer. Dan zijn we niet meer bang in ons leven. Dan zijn we niet bang dat er iets met ons gebeurd, maar dan kunnen we vertrouwen op God. Dan weten we dat God liefde is. Zo kunnen we weten of Gods liefde echt volmaakt is in ons leven.

God wil zich openbaren aan ons als de God van liefde, Hij wil ons laten weten dat Hij ons lief heeft. Hij wil dat we er uit leven en dat ons leven zonder angst is. Want als we een God hebben die ons zo lief heeft waarom zouden we bang zijn. We mogen bij Hem schuilen we zijn veilig in Zijn armen.

Ben je nog bang? Leef je nog in angst? Het enige wat ik kan zeggen, bid tot God dat Hij Zijn liefde in je hart wil openbaren (Hij wil het openbaren). Vraag God om je leven vrij te maken in Zijn liefde.

(Wil je contact? het werkt nu, rechts boven)

This entry was posted in 62 1 Johannes. Bookmark the permalink.