Groeiend geloof

Jakobus 1:2-8

We moeten het verlangen hebben om te groeien in ons geloof. Als geloof iets statisch is, kunnen we er niet in groeien. In dat geval zijn we een gelovige of we zijn het niet. Maar geloof is niet statisch het is een werkwoord. Zoals ik in de vorige overdenking schreef is het geloof een leven waarin we vertrouwen op God. En dat tot uiting komt op het moment dat we voor een raadsel staan.

Geloven is een leven in vertrouwen op God in Wie Hij is voor ons. We kunnen klein gelovigen zijn, we kunnen een groot geloof hebben. Maar het is allemaal een vertrouwen hebben op wat God zal doen in een situatie. Als we ziek zijn, geloven we dat God er naar verlangt om het te genezen? Als we problemen hebben als bergen geloven we dat God er naar verlangt om het op te lossen voor ons? Dat is wanneer het werkelijke geloof naar buiten komt, en daar komt geen dogma aan te pas, dat is God persoonlijk kennen in je situatie.

Het testen van je geloof is niets anders dan het vertrouwen op God in de moeilijke of dagelijkse situaties of niet. De moeilijke situatie wordt er niet expres neergezet door God. Het is het leven zoals je leeft en elke keer heb je de keuze of je op God wilt vertrouwen of niet. En als we vervolgd worden ook dan is de keuze er om te vertrouwen op God of niet.

En om te groeien moeten we een beslissing gaan maken, we moeten we beslissen dat we op God willen vertrouwen op elk moment van de dag. Wanneer het tegen zit, wanneer het mee zit. Altijd willen we op God vertrouwen en zo kunnen we groeien in ons geloof in Hem. Dit geeft ons meer en meer geloof wanneer we in elke situatie voor Hem kiezen. Een test betekend niet falen maar juist groeien in het geloof.

En heb je wijsheid nodig, vraag er om zonder twijfel en God zal het geven. Vertrouw er op dat God je de wijsheid wil geven om te groeien in het geloof. Wat een God hebben wij, die er naar verlangt dat we slagen en winnen en groeien in ons geloof. Dank U Vader.

Wil je contact klik op de contact link rechts boven in.

This entry was posted in 59 Jakobus. Bookmark the permalink.