In God je vertrouwen stellen

Psalm 91

Lees deze psalm goed door.

De psalm staat vol beloften van God. Beloften dat we veilig zijn bij God, dat ons niets overkomt. De psalmist heeft een groot vertrouwen in een groot God. Dat heeft niets te maken met hoe goed de psalmist is maar alles met hoe goed hij God kent. Als we God kennen zoals de psalmist God heeft leren kennen dan kunnen we niets anders dan vertrouwen op God.

Misschien heb je veel “ja-maar’s” bij deze psalm. Want de woorden van de psalmist zijn erg groot. Niets zal hem overkomen. In alles is Hij veilig in de armen van God. Zo hebben wij dat misschien niet geleerd, we hebben geleerd dat God een eigen wil heeft en doet wat hij ook maar wil. Als Hij vind dat we ziek moeten worden, dan doet Hij dat toch. En dit klinkt heel vroom maar het is een grote leugen.

Als we dit zeggen dan kennen we God niet, dan weten we niet WIE Hij is. Jezus zegt bijvoorbeeld: Als je aardse vader geen steen geeft maar een brood, hoeveel te meer je hemelse Vader. God is een God van liefde en Hij wil ons zegenen, Hij wil ons beschermen. Lees de psalm en zie wat God allemaal wil doen om ons veilig te houden. De psalmist kent het hart van God en zal nooit zeggen: God heeft het nu eenmaal zo gewild. Hij zal altijd vasthouden aan de beloften dat God voor ons wil zorgen.

Maar er zit een “maar” aan. En die “maar” staat in vers 1. Het lijkt wel een beetje op een contract met kleine lettertjes. Voor hen die hun toevlucht in de Heer zoeken. Zij die de Heer als hun schuilplaats willen. Al deze beloften al deze verlangens van God om in ons leven te volbrengen zijn gebaseerd op deze zin. Als wij God als onze schuilplaats zoeken. Dat betekend dat we actief God zoeken als onze rots.

We zoeken in ons leven naar de weg die in de veiligheid van God is. We kunnen niet zomaar deze beloften voor ons nemen en gewoon onze eigen weg gaan. Nee, we moeten actief ons leven in Zijn handen leggen en zeggen: “Vader ik vertrouw op Uw goedheid, ik vertrouw op Uw liefde. In Uw armen ben ik veilig.”

Doe vers 1 en geloof de rest van de psalm. Maak de beslissingen gebaseerd op het eerste vers en geloof dat de Vader van je houdt en je wil beschermen. Het gaat niet om hoe belangrijk je bent in de kerk of op het werk. Het gaat erom in WIE hoop jij?

This entry was posted in 19 Psalmen, 40 Matheus. Bookmark the permalink.