Bladerrijke olijfboom

Psalm 52

10 Maar ik zal zijn als een bladerrijke olijfboom
in het huis van God;
ik vertrouw op Gods goedertierenheid,
eeuwig en altijd.
(Psalm 52:10)

Denk aan psalm 1, waarin de psalmist een boom beschrijft die vlakbij een rijk stromende rivier staat. Een boom die gezond is en vol van leven is. Misschien heeft de wereld ons doen geloven dat wij een dode boom zijn die niet mag genieten van het leven, maar dat komt omdat ze niet begrijpen wat echt leven is.

Leven gaat verder dan het laten gaan van je emoties. Of het nu tranen zijn of blijdschap, het zijn allemaal oppervlakkige manieren van leven. De keuze is niet of we vrij zijn om te doen wat we willen of dat we vast zitten aan regeltjes. De keuze is of we onze emotionele drang volgen of dat we het leven vinden dat we in Jezus kunnen vinden.

Een vrijheid van elke soort drang, een vrijheid om werkelijk te kunnen kiezen tussen goed en kwaad. Een vrijheid om vervuld te raken met het levende water dat Jezus on wil geven. Het echte leven is een vrijheid van deze dwingende wereld die alles op wil leggen.

Een vrijheid om samen met Hem die ons geschapen heeft te kunnen wandelen. Vergeet even het beeld dat andere mensen van het christendom proberen te schetsen, mensen die oprecht pijn zijn gedaan door christenen. Het is jammer dat het gebeurd, maar we moeten ons daar niet door laten leiden.

Want er is maar 1 bron waar we werkelijk op kunnen vertrouwen en dat is God zelf, de bron van ons leven. En dan komt er wijsheid en kracht dat geen enkele emotie zal kunnen bevatten, dan hebben we echt leven zoals de bladerrijke olijfboom.

This entry was posted in 19 Psalmen. Bookmark the permalink.