Krachtig kruis

Psalm 51

12 Schep mij een rein hart, o God,
en vernieuw in mijn binnenste een standvastige geest.
(Psalm 51:12)

En dit is waar het kruis om draait, het draait niet om een schuldgevoel dat afgekocht moet worden, het draait zelfs niet om een plekje in de hemel. Het enige wat het kruis wil doen is waar David in deze verzen voor bidt. En daar moeten wij van doordrongen raken. Vergeet even het standaard evangelie dat we hebben gehoord, het evangelie dat betaald voor onze zonden.

Dat evangelie is een goedkoop evangelie, het doet oneindig tekort aan het werkelijk werk van Jezus aan het kruis. Want dat werk was een geestelijke strijd, een geestelijk werk dat het hele eeuwige leven een compleet andere dimensie heeft gegeven.

Het kruis moet een ons rein hart geven, het vernieuwd ons in het binnenste, het geeft een standvastige geest. Dit is het geestelijke leven dat wij horen te hebben als christen. Dit is waar Paulus het over heeft in zijn brieven. Wij richten ons zo graag op die paar zinnen die onze slechtheid benadrukken, maar vergeten door te lezen naar het moment dat Jezus aan het werk gaat en ons leven vernieuwd.

Dat dit ons verlangen wordt, dat we zo bij het kruis komen en gaan zien hoe mooi het evangelie is. Het werkt, het is echt. Ga niet door met het evangelie dat we als sprookje verkondigen, het evangelie dat we het doekje voor het bloeden kunnen noemen. Het enige wat het doet is ons niet meer schuldig laten voelen voor wat we fout hebben gedaan.

Maar het echte evangelie is vol van kracht en dat moeten we geloven.

This entry was posted in 19 Psalmen. Bookmark the permalink.