Psalm 51

Psalm 51

1 Een psalm van David, voor de koorleider;
2 toen de profeet Nathan bij hem was gekomen, nadat hij bij Bathseba was gekomen.
(Psalm 51:1-2)

Voor mij persoonlijk een van de krachtigste psalm. Een man naar Gods hart die laat zien hoe we op de juiste manier voor de troon van God mogen komen. Jezus die de Zoon van David wordt genoemd, de David die in deze psalm precies laat zien welk hart en welke weg we nodig hebben om de genade van God te ontvangen.

David ging ook fout in zijn leven, hij was koning en daardoor had hij een macht over mensen. En die macht wordt door veel mensen misbruikt voor eigen gewin. En we zien in het leven van David dat hij daar erg sterk in was, hij was een koning voor de mensen. Zijn doel als koning was om het volk te leiden in de aanwezigheid van God.

Waar in onze tijd de mensen die de macht hebben het vaak gebruiken voor eigen gewin was het David die als voorbeeld van de grote Koning een leven had voor de troon van God. En dan is hier het moment dat hij die macht toch gebruikte voor eigen gewin, een vrouw waar hij zich tot aangetrokken voelde en afpakte van een andere man. En die andere man moest dan ook nog even het veld ruimen om zijn fouten te bedekken.

In onze tijd zouden we er niet naar omkijken. We zien het als niet meer dan normaal dat een vrouw haar man verlaat voor een andere man of andersom. Maar voor mensen die dicht bij de troon van God wonen gaat dit pijn doen. Want om in direct contact met God te blijven staan moeten we echt bewust zijn van wat we doen. God is rechtvaardig en in Zijn aanwezigheid is rechtvaardigheid.

Deze psalm laat een worsteling zien waarin we oprecht mogen blijven voor de troon van God.

This entry was posted in 19 Psalmen. Bookmark the permalink.