Blijf zoeken

Psalm 49

15 Als schapen zet men hen in het graf,
de dood zal hen weiden.
De oprechten zullen in de morgen over hen heersen,
het graf zal hun gestalte doen wegteren, ver van hun woning.
(Psalm 49:15)

Waarom moeten we dit leren begrijpen, wat voor geestelijke waarde zit er in deze verzen? Is dit een manier om ons goed te voelen tegenover de rest van de wereld? Is dit een manier om onszelf er van te blijven overtuigend dat we toch echt de juiste religie hebben?

Wat wij hier van moeten leren gaat puur en alleen over onze eigen focus. De psalmist heeft natuurlijk gelijk over de toekomst van deze wereld, maar die waarheid moet ons leren om niet langer jaloers te zijn op de wereld. Het is echt leegte waar de wereld mee bezig.

Hoe groot de plannen ook zijn, hoe mooi het verlangen ook is, het echte verlangen gaat over het oprechte leven, een leven in de rechtvaardigheid van God. En Jezus had het daar ook over toen Hij ons opriep om eerst het koninkrijk van God te dienen en Zijn rechtvaardigheid.

Wees nu niet meer jaloers, niet omdat wij beter zijn dan de wereld, maar omdat wat de wereld zoekt leeg. Je zult er niets in vinden, je zult het echt leven er niet krijgen. De rechtvaardigheid van God, het is niet het gehoorzamen van wetjes, het is het leven dat groter is en mooier dan het leven in deze wereld. Het koninkrijk der hemelen is echt, zoek het vandaag nog.

This entry was posted in 19 Psalmen. Bookmark the permalink.